EnemyofGod Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Bardzo często wykopuję takie blaszki i pewnie nie tylko ja. Może ktoś powie mi od czego to jest.Prosze precyzować nazwy wątków, poprawiam.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 20:16 08-09-2009
EnemyofGod Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Bardzo często wykopuję takie blaszki i pewnie nie tylko ja. Może ktoś powie mi od czego to jest.Prosze precyzować nazwy wątków, poprawiam.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 20:16 08-09-2009
michal16 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Są to części od harmonijki , ja również też często to wykopuje. pozdrawiam
EnemyofGod Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Dzięki. Tak też mi powiedział dzisiaj taki starszy pan. Ale dziwne że tego jest aż tyle i że nie wykopują się żadne inne części harmonijek. Ja obstawiałbym że ma to coś wspólnego z wojskiem, ale mogę się mylić.
Louis Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Witam,elementy harmonijek ustnych. Te części zachowują się najlepiej z uwagi na materiał z jakich są wykonane. Znajdowane najczęściej w miejscach gdzie zatrzymał się front lub zlokalizowany był np obóz jeniecki. Pozdro!
Question
EnemyofGod
Bardzo często wykopuję takie blaszki i pewnie nie tylko ja. Może ktoś powie mi od czego to jest.
Prosze precyzować nazwy wątków, poprawiam.
Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 20:16 08-09-2009
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.