EnemyofGod Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Napisano 8 Wrzesień 2009 Bardzo często wykopuję takie blaszki i pewnie nie tylko ja. Może ktoś powie mi od czego to jest.Prosze precyzować nazwy wątków, poprawiam.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 20:16 08-09-2009
EnemyofGod Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Napisano 8 Wrzesień 2009 Bardzo często wykopuję takie blaszki i pewnie nie tylko ja. Może ktoś powie mi od czego to jest.Prosze precyzować nazwy wątków, poprawiam.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 20:16 08-09-2009
michal16 Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Są to części od harmonijki , ja również też często to wykopuje. pozdrawiam
EnemyofGod Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Napisano 8 Wrzesień 2009 Dzięki. Tak też mi powiedział dzisiaj taki starszy pan. Ale dziwne że tego jest aż tyle i że nie wykopują się żadne inne części harmonijek. Ja obstawiałbym że ma to coś wspólnego z wojskiem, ale mogę się mylić.
Louis Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Witam,elementy harmonijek ustnych. Te części zachowują się najlepiej z uwagi na materiał z jakich są wykonane. Znajdowane najczęściej w miejscach gdzie zatrzymał się front lub zlokalizowany był np obóz jeniecki. Pozdro!
Pytanie
EnemyofGod
Bardzo często wykopuję takie blaszki i pewnie nie tylko ja. Może ktoś powie mi od czego to jest.
Prosze precyzować nazwy wątków, poprawiam.
Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 20:16 08-09-2009
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.