sudajew Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 Witam, siedziało to między niemieckimi łuskami karabinowymi, pierwsza myśl ze to może być łuska od niemieckiej rakietnic, ale jednak to nie to, nie posiada żadnych sygnatur.wymiary 250mm, dł ok 450mm
sudajew Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Napisano 7 Wrzesień 2009 Luftlander sopko, sama blacha, w środku jedyne co było to siedlisko jakiś robali, dzięki za pomoc, ale czy można by dostać linki jak to wyglądało zamontowane?, bo jakoś nie umiem tego wyobrazić, mogę jeszcze powiedzieć ze wyszło to na miejscówce wrześniowej, i leżało w dołku między łuskamipzdr.
sudajew Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 Witam, siedziało to między niemieckimi łuskami karabinowymi, pierwsza myśl ze to może być łuska od niemieckiej rakietnic, ale jednak to nie to, nie posiada żadnych sygnatur.wymiary 250mm, dł ok 450mm
Luftlander Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 OK. na końcu mojego wcześniejszego linku masz jeszcze dwa linki tam są zdjęcia.I jeszcze to...http://www.geocities.com/Augusta/8172/panzerfaust2.htm
Skok Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 Łuski od ruskich rakietnic." <--- Bardzo ciekawa teoria :-DTO niemiecki Zundladung. Służyło to do odpalania ładunków wybuchowych np w pociskach. Jeśli chodzi o sygnatury to powinien być tuszowy WaA, ale pewnie jak w większośći przypadków nie zachował się.Pozdrawiam!
sudajew Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Napisano 7 Wrzesień 2009 racja, nie zauważyłem tych linków, wszystko już jasne, dziękipzdr.
Graudenz 18 Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 Przyłączam się do id na moich były ślady czerwonego bądź zielonego paska
Luftlander Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 Raczej tego nie przypalaj...http://www.wk2ammo.com/showthread.php?t=2977
Pytanie
sudajew
Witam, siedziało to między niemieckimi łuskami karabinowymi, pierwsza myśl ze to może być łuska od niemieckiej rakietnic, ale jednak to nie to, nie posiada żadnych sygnatur.
wymiary 250mm, dł ok 450mm
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.