ireks10 Napisano 1 Wrzesień 2009 Autor Napisano 1 Wrzesień 2009 Witam.Kilka lat temu przywiozłem z włoch ten przedmiot.Szabla jest długosci ok.90cm.pochwa jest wykonana z drewna i obciagnieta skora.Ostrze jest bardzo ciezkie i masywne.Chciałem sie dowiedziec co to jest.
danieloff Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Szaszka typu kaukaskiego. Gruzja? Dagestan?
ireks10 Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Napisano 2 Wrzesień 2009 Witam.Czy ktos z internautów zna przyblizona wartosc tej szabli?
ireks10 Napisano 1 Wrzesień 2009 Autor Napisano 1 Wrzesień 2009 Witam.Kilka lat temu przywiozłem z włoch ten przedmiot.Szabla jest długosci ok.90cm.pochwa jest wykonana z drewna i obciagnieta skora.Ostrze jest bardzo ciezkie i masywne.Chciałem sie dowiedziec co to jest.
kindzal Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Szaszka, poczatek XX wieku. Prawdopodobnie kozacka.Czy są jakieś bicia/punce ? Przydaly by sie lepsze zdjecia.
Pytanie
ireks10
Witam.Kilka lat temu przywiozłem z włoch ten przedmiot.Szabla jest długosci ok.90cm.pochwa jest wykonana z drewna i obciagnieta skora.Ostrze jest bardzo ciezkie i masywne.Chciałem sie dowiedziec co to jest.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.