rozi Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 Witam. Być może za niedługo uda mi się poraz kolejny odwiedzić to miasto z tym że teraz zaplanowałem zabrać wykrywacz. Czy macie może jakieś informacje o walkach w tych okolicach? Powiem szczerze że nawet nie wiem jak zabrać się za ich szukanie..Zna ktoś może jakieś ciekawe miejsca z IIwś które można by zwiedzić? Dzięki z gory za pomoc
nahm01 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Proponuje muzeum techniki w Monachium stoi tam U-boot,jakiś kuter, kilkanaście samolotów, V-2, Bf-109(Me-109), BMW na wodór i wiele innych.Dodatkowo pod Monachium DEUTSCHES MUSEUM FLUGWERFT. w OBERSCHLEISSHEIM 15 km od centrum. http://www.airfoto-zj.pl/galeriaKat.php Obóz koncentracyjny Dachau.
nahm01 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 dodam jeszcze karczma piwna w której Hitler planował Pucz Monachijski - kilometrowe kolejki aby wejść do środka.
rozi Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Dziękuję badzo. Z tego co sie jeszcze dowiedziałem to jest tam jeszcze Odeonsplatz na którym pierwszy odział ss składał H.Przysiegę.. Czy znacie jeszcze jakieś miejsca?
wojtekA Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 http://www.thirdreichruins.com/index.htmtam masz do woli roznych miejsc fasystowskich (tpfuj !)
rozi Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Tak przed wojną dziadek tam stacjonował i chciałbym to zobaczyć tak jak on dawniej;)
nahm01 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 wojtekA - a ty wojtek co taki dowcipny. Miejsca jak każde inne związane z historią.Muzeum Sztuki w Monachium - ogólnie niezabardzo mi się podobało (podane przez wojtekA nadal istnieje i po mimo jego puj!" nazistowskiego epizodu cieszy się sporym zainteresowaniem zwiedzających podobnie jak karczma w centrum) Polecam dodatkowo jako ciekawostke studio filmowe w monachium - jest tam sala muzeum filmów a wśrud nich cały mostek wykożystywany do nakręcenia filmu Das Boot"(Okręt)
rozi Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Dziękuje za wiele wspaniałych propozycji i miejsc.. Napewno przy mojej wizycie postaram sie wszystko zobaczyc..
wojtekA Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 sorry, boys..za bardzo po bandzie poszedlem(zeby nie bylo ze gloryfikuje miejsca II Rzeszy) ;-))
rozi Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Ja też nie czuje metylków w brzuchu w takim miejscu ale zawsze fajnie jest zobaczyć takączęść histori :) pzdr i dzięki raz jeszcze
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.