Kazik.S Napisano 28 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2009 Jest to ręczny wentylator który pozyskałem z rozbieranego garażu na terenie Koszalina. Od właściciela wiem, że został on przywieziony w latach 50-tych z Wału Pomorskiego. Jest on całkowicie sprawny technicznie. Czy podobne urządzenia znajdują się jeszcze w poniemieckich bunkrach na terenie Polski?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 21:58 22-09-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik.S Napisano 28 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2009 Tabliczka z wentylatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik.S Napisano 28 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2009 W całej okazałości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teges Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 W 'dzikich' bunkrach raczej nie... Ale zwiedzałem unkrowe" muzea w Normandii, i właśnie za ścianą z plexi były odrestaurowane pomieszczenia i właśnie takie wentylatory na ścianach. W każdym razie bardzo podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 Witam!Ciesz się.Posiadasz naprawdę unikatowe urządzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudzin Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 Czy ja wiem, ja mam takie dwa. A chwilowo nawet trzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik.S Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Chudzin, możesz wrzucić fotkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Witam!Chudzin,ciesz się,że masz aż 3 takie unikatowe urządzenia :).Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed68 Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Super że go pokażesz innym w bunkrze w Szczecinku.Może ktoś ma filtry do niego?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyna Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Chudzin!Dorzuć fotki chłopie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik.S Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2009 Muszę dodać, że pomimo wielu propozycji sprzedania, wentylatorek ten zawiśnie w miejscu z którego możliwe że pochodzi. B - Werk koło Szczecinka. Mam prośbę do osób które ten bunkier odbudowują, napiszcie coś o swojej działalności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed68 Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 To co robimy najprościej zobaczyc tutaj:http://szczecinek.org/forum/viewtopic.php?f=5&t=1837&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudzin Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 Proszę bardzo. Uprzedzam pytania, te wentylatory już mają swoje miejsce w Regelbau 120a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudzin Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 Zapomniałem załadować fotki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik.S Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Chudzin dzięki za fotki. Mam pytanko, masz możliwość zrobienia fotek filtrów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudzin Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Nie mam filtrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalzuch1 Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 Witam, dorzucę i swój do kompletu, też działa, po wojnie służył jako miech w kuźni, jest trochę mniej kompletny z tego co widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalzuch1 Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 zdj 2ps chętnie się dowiem ile może być warty, ewentualnie zamienię na coś z tematu motocykle przedwojenne (części)kowalzuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.