- 0
część od pojazdu prawdopodobnie niemieckiego
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Pytanie
tendrzak
Witam . znalazłem takie coś w lesie . W miejscu tym był chełm niemiecki, resztki zgnitych puszek po pociskach do 75 , kilkadziesiąt gąsek do maultiera oraz resztki sprężyn z układu gąsienicowego i kółko podtrzymujące. Niestety ten element mi nie pasuje do muła" . Przypomina współczesny amortyzator choć nim może nie być . po pierwsze ma z obu stron wejścia do układu hydraulicznego lub wejścia do smarowniczek !??. Z jednej strony jest mocowanie do czegoś i została nawet śruba z resztakmi tego do czego było to przymocowane, tak że po odkręceniu śruby można to do czegoś przymocować . Z drugiej strony jest duża aluminiowa nakrętka w której coś w środku było wychodziło lub się do tego coś przymocowywało . Brak sygnatur bo dość przyrdzewiało choć nie przerdzewiało, waga około 3-4 kilo . długość 45 cm szerokość 6,5 cm . Może mi ktoś powie czy to do pojazdu niemieckiego a jeśli tak do jakiego . czy może przypadkiem element z jakiejś maszyny leśnej której coś się zepsuło i wyrzucili w to samo miejsce co niemcy.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Swiety82
Taki przykład jak to dziś wygląda...
Teraz tylko trzeba jakiegoś tęgiego umysłu który poda typ maszyny w której to siedziało" ;)
Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 01:04 28-08-2009
tendrzak
Swiety82
tendrzak