maras2 Napisano 26 Sierpień 2009 Autor Napisano 26 Sierpień 2009 witamna pierwszym zdjęciu coś jakby klamra, rosyjska? a może nie w tym kierunku...drugie zdjęcie to raczej zrywka - od puszki? wygląda na starą ale kiedyś to chyba nie był puszek ze zrywkami, ciekawi mnie z jakiego okresu może pochodzić.
tyfus Napisano 26 Sierpień 2009 Napisano 26 Sierpień 2009 na drugien focie - to jest urządzenie" do nawlekania nitki w igłach do szycia :) brakuje tylko cienkiego stalowego drucika, który wkładało się w oczko igły, następnie między druciki wkładało się nitkę i przewlekało przez oczko.co do datowania - nie wiem, wygląda na stare - nowe tak ładnie zdobione ne są.pozdro
lukaszpol26 Napisano 26 Sierpień 2009 Napisano 26 Sierpień 2009 1 ja bym obstawiał coś na wzór klamry
tyfus Napisano 26 Sierpień 2009 Napisano 26 Sierpień 2009 tak wspólcześnie wygląda urządzenie" z 2 foty :)
8total4 Napisano 26 Sierpień 2009 Napisano 26 Sierpień 2009 1. stylizowane na klamrę nkvd, mozliwe iz okopowa tworczosc do lansu".pozdro.
maras2 Napisano 26 Sierpień 2009 Autor Napisano 26 Sierpień 2009 zrywka" - uśmiałem się sam z siebie. Pewnie to ustrojstwo jest współczesne, a klamra - znaleziona na polu, gdzie trochę się działo, więc pewnie ruska.Dzięki za IDpozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.