Skocz do zawartości

Tu wstawiajcie wasze Fotki z 1WS.

sten

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 144
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
huku,wstawiaj fotki których pochodzenie da sie przypisać do IWŚ (stemple czy elementy munduru).

Typową mundurówke" wrzucimy w inny dział..

pozdro.
Napisano
Założę nowy temat w którym chciałbym, żeby ludzie wklejali zdjęcia/skany takich filatelistycznych rzeczy :) jutro jak będę miał wolną chwilkę to wstawię parę fotek. Zdaje mi się, że babcia ciągle coś tam ma na stanie.
Napisano

Mój Pradziadek Franciszek Maternowski z tego co udało mi sie dowiedzieć był Plutonowym i walczył w bitwie pod Verdun
Pozdrawiam

Napisano
na 1. fotce twój Pradziadek Slav76, ma prawdopodobnie na rękawie naszywkę kompanii MG, na kolnierzu są chyba guziki rangowe, a wiec oficer lub podoficer.
Nie wiem od jakiego odznaczenia jest baretka, którą ma przypiętą do munduru.
pozdro.
Napisano

Siostra czerwonego krzyza ,odznaczona EK...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 11:52 28-08-2009

Napisano
Dzieki 8total4 za info. Z tego co babcia pamieta pradziadek był unteroffizer (plutonowym) a co do naszywki MG może sie zgadzać analogiczne naszywki sa na wczesniejszych wstawionych fotkach. Ciekawi mnie tylko ta beretka no i za co :) Ale tego juz pewnie się nie dowiem... Mam możliwośc zeskanowania i powiększenia tego fragmentu zdjęcia wieć jezeli by to w czyms pomogło to chętnie wstawie. Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie