kniaz76 Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2009 Zbezcześcił miejsce spoczynku niemieckich żołnierzy z czasów II wojny światowej, konstruował z trotylu bomby, które detonował dla zabawy, do tego handlował trawką. Wpadł, bo pobił swoją konkubinę.Z tą bardzo nietypową sprawą będzie się musiał zmierzyć Sąd Rejonowy w Kamieniu Pomorskim, do którego trafił właśnie akt oskarżenia przeciwko Arturowi J.Ten 36-letni ślusarz od połowy lat 90. za pomocą wykrywacza metalu prowadził na własną rękę wykopaliska na Wybrzeżu. 25 lutego br. w jego domu pojawiła się policja, którą wezwała partnerka życiowa Artura J. Zdumieni policjanci od razu zwrócili uwagę na materiały wybuchowe składowane w mieszkaniu. Podczas przeszukania znaleźli m.in. 2,2 kg trotylu, 4,7 kg prochu, granat, prawie kompletną radziecką pepeszę i sporo nabojów do różnego typu broni, np. włoskie pociski carcana z 1943 r. W domu ślusarza był też zbiór 230 odznak, elementów umundurowania, kolczyków i obrączek. Ich część - jak wykazało śledztwo - Artur J. skradł z niemieckich grobów.Prokuratura zarzuca mu w akcie oskarżenia zbezczeszczenie miejsca spoczynku ośmiu żołnierzy niemieckich z batalionu Volkssturmu Cammin i 15 z batalionu zapasowego Kriegsmarine". Z ich grobów J. zabrał m.in. 5 hełmów, 20 guzików i dwie podeszwy od buta. Okazało się też, że konstruował bomby, które detonował dla zabawy w odludnych miejscach. W wolnych chwilach handlował trawką.Artur J. nie przyznaje się do większości zarzutów.Źródło: Gazeta Wyborcza Szczecinhttp://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,6953076,Okradal_groby_niemieckich_zolnierzy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 Ciekawe ile w tym wszystkim prawdy, ale koleś ciekawy nie ma co! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 też miałem policję w domu,nawet nie posiadałem setki giwer,zabrakło do setki kilka sztuk,wklejam artykuł co napisali dziennikarze,akcja miała miejsce w roku 1994 ,znana akcja we wrocławiu.powiem wam że wtedy straciłem np.fg42 ,m38 polski.poszedł na złom.nie wiem czy jest podobny w muzeum w polsce.bagnety i elementy które nie podlegały pod.ust.przepadły bezpowrotnie,mam pytanie jak posiadasz znaki identyfikacyjne to jest podejrzenie że rozkopałeś mogiłę wojenną.jak tak to można do pudła wsadzić w sumie każdego.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 dobre z tym pacyfistą w artykule, he,he, pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 miałem iść do armii i jechać rejony z miotłą,nie było wtedy żadnej wojny,nie miałbym szans na sprawdzenie w mąty w warunkach wojennych.przepraszam że tak piszę ale tak jest,w warunkach zagrożenia życia, walki,puszczają nerwy i wtedy dobrze walnąć sobie 100 g.wódki.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 09:55 23-08-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 Dwie podeszwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 mihura co to są 2 podeszwy,nie mogę zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 Czytaj Kniazia,to zrozumiesz.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 mihura i 20 guzików,mam ich kilka setek,to znaczy że 100 trupów.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.