SHADOR Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Napisano 22 Sierpień 2009 Cześć !Zastanawiam się na ile to możliwe co napisałem w temacie.Przedmiot ma średnicę nieco ponad 2 cm.Nie wiem jak powinien wyglądać taki pocisk, może np. kumulacyjny? Pod warunkiem, że we wrześniu '39 już takie były.Na początku myślałem, że to może być pocisk z wyrwanym kawałkiem pancerza, ale tu nic nie jest skorodowane.Może to się wyda nieprawdopodobne, ale w tym miejscu były użyte narze Ur-y :]Spotkaliście się z czymś podobnym?pozdrSahdor
mihura Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 Przy uderzeniu w pancerz pocisku kumulacyjnego,chyba raczej nic nie zostaje.Inaczej z pociskiem z rdzeniem.Po wybiciu korka lub penetracji,może zostać jego część.pzdr.
baca30 Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 Witam kolegę SHADORWg mnie jest to na 100% dolna część od zapalnika polskiego granatu wz. 24/31.Pozdrawiambaca30
baca30 Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 Dodaje foto z moim odłamkiem:)Wykopany na polskich stanowiskach z września39
vis1939 Napisano 22 Sierpień 2009 Napisano 22 Sierpień 2009 Ze też chce wam się taki szrot targać do chałupy...
Pytanie
SHADOR
Cześć !
Zastanawiam się na ile to możliwe co napisałem w temacie.
Przedmiot ma średnicę nieco ponad 2 cm.
Nie wiem jak powinien wyglądać taki pocisk, może np. kumulacyjny? Pod warunkiem, że we wrześniu '39 już takie były.
Na początku myślałem, że to może być pocisk z wyrwanym kawałkiem pancerza, ale tu nic nie jest skorodowane.
Może to się wyda nieprawdopodobne, ale w tym miejscu były użyte narze Ur-y :]
Spotkaliście się z czymś podobnym?
pozdr
Sahdor
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.