merkavah Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2009 Witam szanownych kolegów!Mam taki problem ze swoją manierką.Znalazłem ją na strychu i chciałbym ją teraz eanimować".Podpowie mi ktoś jak zdjąć i wyczyścić filc?Problem z filcem jest taki, ze dość ściśle przylega do manierki. Ma swoje lata i nie wiem czy wytrzyma gdy będę go ściągał na siłę. W sumie to załamuje się w tym samym miejscu gdy próbuję go ściągnąć (materiał jest dość sztywny). Obawiam się też, że może zacząć ściślej przylegać jeśli włożę do ciepłej/letniej wody. Może ktoś z Was ma doświadczenie w tej materii i pomoże rozwiązać ten problem? Jeśli już zdejmę to wystarczy delikatnie wyprać w wodzie z mydłem?Pozdrawiam Piotrsq9okg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Wrzuć kolego jakieś fotki to będziemy wiedzieć z czym mamy do czynienia. W jakim stanie jest filc? Jakieś dziury po molach, rozerwany... itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merkavah Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Witam!Dodaję zdjęcie by można było lepiej określić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merkavah Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merkavah Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2009 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merkavah Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2009 muszę rozruszać ten pasek też. Jest mocno sztywny i boję się by nie spękał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 szczerze to ja zostawiłbym to tak jak jest, i nic z tym nierobił, tak wygląda oryginalnie:)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Po co kolego chcesz to wyciągać z tego filcu? Możesz spróbować delikatnie ten filc ,,przeprać'' delikatnie zwilż ścierkę i pocieraj o filc, trochę zawsze się to doczyści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merkavah Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Chciałem wyjąć i wyczyścić to bo gdy odchylę filc to widzę tam jajka moli :) Szkoda tego filcu ;)Dzięki za odpowiedzi.To chyba typowa manierka WH ale brakuje paska, który trzymałby kubek (i to mnie zbija z tropu) :) Może jest po prostu obcięty i przesunięty na bok by dalej mógł pełnić swoją funkcję w epoce.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Sproboj ten filc zmiekczyc nad parą, np nad czajnikiem. Ja zdejmowalem w ten sposob filc z mojej manierki sanitarnej.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.