emes Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 Mam pytanie-czy 2 przedmioty z tego samego metalu ale o różnych kształtach np pierścionek i łańcuszek będą dawac inne sygnały na wykrywce?czy oprócz przewodności metalu ma to znaczenie? pozdr
albertus32 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 pozycz od babci pierscionek pozycz od babci łancuszek- sprawdz wskazania, bedziesz wiedzial, to chyba najprostsze, nie wiem jaki masz detektor. Zalezy od detektora i jego identyfikacjipozdrawiam
emes Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 Mam fishera f2-ale wydaje mi się że powinna być jakaś ogólna prawidłowość niezależnie od posiadanego sprzętu...
szamann1 Napisano 19 Sierpień 2009 Napisano 19 Sierpień 2009 Zależy jak przedmioty będą ułożone i jaka będzie odległość od cewki tak i sygnały będą się zmieniać, polecam próby w powietrzu", można się zdziwić :D
Brzęczyszczykiewicz Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 Wskazanie wyświetlacza zależy od wielu czynników a rodzaj metalu jest tylko jednym z nich.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.