Wyro Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Napisano 14 Sierpień 2009 Kolega na spacerze znalazł bez wykrywki w lesie. Wygląda mi to na bardzo ciekawe naczynie. Wokoło lasu same stare, małe wiochy.Możecie zrobić ID i datować?
Wyro Napisano 15 Sierpień 2009 Autor Napisano 15 Sierpień 2009 Znaleziony w lesie pod Warszawą?.... Kiedyś owce były pospolitym zwierzęciem na wsi (nie tylko w górach). Właściwie niedawno to się zmieniło. Ale to jest właściwe ID? Dlaczego akurat do tego? Po czym tak stwierdzasz? Taki mały?
Wyro Napisano 15 Sierpień 2009 Autor Napisano 15 Sierpień 2009 Przebudziłem sie i taka odpowiedź na szybko, nie no, jakich serów, tam sie dwa oscypki zmieszcza:)
ERWIN Napisano 15 Sierpień 2009 Napisano 15 Sierpień 2009 Cyganie kiedyś byli znani z produkcji naczyń miedzianych...
Gizeh Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 W Rumunii można ich jeszcze do tej pory zobaczyć handlujących przy drogach miedzianą aparaturą do pędzenia palinki :)
Wyro Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Napisano 14 Sierpień 2009 Kolega na spacerze znalazł bez wykrywki w lesie. Wygląda mi to na bardzo ciekawe naczynie. Wokoło lasu same stare, małe wiochy.Możecie zrobić ID i datować?
Pytanie
Wyro
Kolega na spacerze znalazł bez wykrywki w lesie. Wygląda mi to na bardzo ciekawe naczynie. Wokoło lasu same stare, małe wiochy.
Możecie zrobić ID i datować?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.