lina_90 Napisano 12 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2009 Witam! Trafił mi się dołek z kilkoma częściami, na pobliskich polach wala się trochę blaszek alu myślę ,że od tego. Ktoś mógłby ustalić z jakiego samolotu pochodzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 12 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2009 Tutaj sygnowanie CLAD 25. Na zdjęciu 1 w górnym rogu widać długą część to właśnie ona posiada te oznaczenia. Mniej więcej co kilka cm powtarzają się tyle ,że liczby idą w górę 25-30 itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 12 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2009 Na tym kawałku dobrze widać odcień farby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 12 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2009 Jeśli będą potrzebne dodatkowe foto proszę pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztal Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Po napisie i kolorze farby myślę, że może chodzić o jakąś maszynę zachodnią przekazaną w ramach Leand-Lease do Związku Sowieckiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2009 To by się zgadzało bo według relacji ludzi którzy wiedzieli co to spadło twierdzą oni ,że była to rosyjska maszyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iglanadon Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Powinno być zdaje się ALCLADPoczątku brakuje ?Na 100% maszyna pochodzenia amerykańskiego, ale kto w tym rymnął to jeszcze musisz więcej części wyciągnąćJankesi albo wielki brat oto jest pytanie .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 6 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2010 Bardzo możliwe ,że przed tym jest jeszcze ,,AL'' W miejscowości w której trafiłem te szczątki kapliczka opiera się właśnie na elementach z tego samolotu, na 99% samolot był rosyjski tzn. latali nim Rosjanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.