swojak Napisano 9 Sierpień 2009 Autor Napisano 9 Sierpień 2009 Proszę o identyfikację skrzyni. Znaleziona niedaleko Stalowej Woli.Brak jakichkolwiek bić.Pochodzi podobno z wyżej wymienionego miasta.Długość ok.1m.Chwyty boczne metalowe.
swojak Napisano 10 Sierpień 2009 Autor Napisano 10 Sierpień 2009 Znalazłem jeszcze dwie, ale różnią się chwytami.Tamte mają bicia na 1953 rok i chwyty są wykonane ze sznura.Przypuszczam, że wszystkie mogły służyć do przenoszenia amunicji armatniej, bo ponoć przywiezione zostały z terenu huty stalowa. Przede wszystkim jednak interesuje mnie ta właśnie skrzynia.
R51 Napisano 12 Sierpień 2009 Napisano 12 Sierpień 2009 uchwyty nie wyglądają na niemieckie, ale to nie przesądza sprawy. szkopy uzywały naprawdę róznych skrzyń i strona polecana wyżej pokazuje tylko znikomy ułamek zagadnienia.
swojak Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Napisano 11 Sierpień 2009 Wygląda na to, że nie jest niemiecka. Proszę o potwierdzenie przypuszczeń, że jest to LWP lata 50-te, do przenoszenia hełmów.
rysiek_d Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 http://wehrmachts.kisten.free.fr/categories.htmpolecam powyższa stronkę ma jest cały repertuar ;) jeżeli chodzi o niemieckie
miron1807 Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 w czasie służby wojskowej byłem oddelegowany do magazynu mundurowego i w takich skrzyniach były zapakowane chełmy,przekładane szarym papierem.moim zadaniem było malowanie tych skrzyń.
bjar_1 Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 Wygląda na niemiecką, ale bez wklejek nie powie się nic więcej...
miron1807 Napisano 11 Sierpień 2009 Napisano 11 Sierpień 2009 ja nie mam potwierdzenia tylko mogę powiedzieć że jak takie otwierałem to były w nich hełmy
swojak Napisano 9 Sierpień 2009 Autor Napisano 9 Sierpień 2009 Proszę o identyfikację skrzyni. Znaleziona niedaleko Stalowej Woli.Brak jakichkolwiek bić.Pochodzi podobno z wyżej wymienionego miasta.Długość ok.1m.Chwyty boczne metalowe.
Pytanie
swojak
Proszę o identyfikację skrzyni. Znaleziona niedaleko Stalowej Woli.Brak jakichkolwiek bić.Pochodzi podobno z wyżej wymienionego miasta.Długość ok.1m.Chwyty boczne metalowe.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.