Skocz do zawartości
  • 0

Identyfikacja skrzyni

swojak

Pytanie

Napisano

Proszę o identyfikację skrzyni. Znaleziona niedaleko Stalowej Woli.Brak jakichkolwiek bić.Pochodzi podobno z wyżej wymienionego miasta.Długość ok.1m.Chwyty boczne metalowe.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Znalazłem jeszcze dwie, ale różnią się chwytami.Tamte mają bicia na 1953 rok i chwyty są wykonane ze sznura.Przypuszczam, że wszystkie mogły służyć do przenoszenia amunicji armatniej, bo ponoć przywiezione zostały z terenu huty stalowa. Przede wszystkim jednak interesuje mnie ta właśnie skrzynia.
Napisano
uchwyty nie wyglądają na niemieckie, ale to nie przesądza sprawy. szkopy uzywały naprawdę róznych skrzyń i strona polecana wyżej pokazuje tylko znikomy ułamek zagadnienia.
Napisano
Wygląda na to, że nie jest niemiecka. Proszę o potwierdzenie przypuszczeń, że jest to LWP lata 50-te, do przenoszenia hełmów.
Napisano
w czasie służby wojskowej byłem oddelegowany do magazynu mundurowego i w takich skrzyniach były zapakowane chełmy,przekładane szarym papierem.moim zadaniem było malowanie tych skrzyń.
Napisano

Proszę o identyfikację skrzyni. Znaleziona niedaleko Stalowej Woli.Brak jakichkolwiek bić.Pochodzi podobno z wyżej wymienionego miasta.Długość ok.1m.Chwyty boczne metalowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie