zoltek111 Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 Witam.Chciałbym się dowiedzieć coś więcej przed kupnem używanej xterry30 .Dodam że szukam tylko kolorków .Proszę posiadaczy tego wykrywacza o kilka słów odnośnie zalet jak i wad jeśli takowe są ,w necie jest bardzo mało informacji na jego temat a jak są to bardzo zdawkowe .Pozdrawiam.Ps.Czy ten wykrywacz będzie nadawał się dla dziecka 9 lat ???
kowal510 Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 jeżeli dla dziecka to raczej nie to dość delikatny sprzęt kupujac sprzęt dla małego pomyśl o f2 albo garrecie 250 na kolor x-terra jak najbardziej jest to jedna z lepszych wykrywek do tego radzaju poszukiwań. pozdr.kowal510
zoltek111 Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 Dzięki kowal510 za odpowiedz ale mam jedno ale ,czy z tą delikatnością to chodzi Ci o elektronikę czy może o inne elementy tego wykrywacza ? Słyszałem że xterra nie nadaje się dla dziecka bo stelaż nie da się skrócić na odpowiednią długość .
vis1939 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Używam tego sprzętu od 2 lat i pomimo że wygląda delikatnie to jest bardzo solidny,do tego na kolor nadaje się rewelacyjnie.Tyle że kupowanie takiego sprzęta 9-latkowi to dla mnie nieporozumienie bo coś o wiele tańszego i prostszego w zupełności wystarczy do zabawy" w tym wieku.http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=358475#358475
kowal510 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 chodzi mi o te badziewne mocowanie cewki plastikową śrubką a drugą rzeczą jest to że dla malucha bedzie za duży ;]] jeżeli chodzi o monetki bardzo dobry sprzęt ale raczej odpowiedni dla ciebie ;]] dziecku mozesz sprawić coś bardziej prostrzego typu f2.
Raned Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 W Polsce jak i Niemczech Tesoro Compadre sprzedawany jest jako wersja SE z cewką 20 cm. Jest to wykrywacz prosty i niezmiernie skuteczny, tak dla dziecka jak i dorosłego.
kowal510 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 jednak tesoro moim zdaniem jest nie porownywalne do x-terr 30 ale to twoj wybor jeżeli chcesz mieć czytelny wyświetlacz a nie pokrętełko lepszy zasięg polecał bym w 100% minelaba ;]]
Raned Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Nie rozumiem, co znaczy nieporównywalne. Wybór pomiędzy znajdowaniem a grzebaniem się 9-ciolatka w ustawieniach.
kowal510 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 domyslam się że ten sprzęt ma też być dla kolegi zoltek111 jeżeli dla małego bierz tesoro compadre a jak dla ciebie x-terre 30
ColdDemons Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Kowal czytaj ze zrozumieniem, a później bierz udział w dyskusji!!! Przecież w pierwszym poście jest pytanie czy x-terra będzie się nadawała dla dziecka!!!!Też bym polecał Compadre.
zoltek111 Napisano 6 Sierpień 2009 Autor Napisano 6 Sierpień 2009 Dziękuję Kolegom za odpowiedzi w tym temacie.X-terra ma docelowo być dla synów ,dość się natargali szpadla za starym,oraz jako zapasowy wykrywacz(ja posiadam Fishera f5 i szkoda mi go oddać w ich łapki).dlatego też pomysł na ową" wykrywkę.Co do Garretta ace 250 posiadaliśmy go w swoim arsenale ale wzbudzanie się o gałęzie czy trawę oraz kiepsko spasowany stelaż wyprowadzały mnie z równowagi(to drugie chyba bardziej). Tesoro nie był brany pod uwagę z powodu braku właśnie wyświetlacza - tu się małolaty uparły że ma być wyświetlacz .Dlaczego jest tak mało napisane o xterce30 w necie? czy jest to tak mało popularny wykrywacz? bo o kanarkach można się naczytać do bólu.Pozdrawiam.
pastuszek Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 x-terra na standardowym wysięgniku jest dla ludzi o wzroście minimalnym ok 160 cm, nie ma opcji skrócenia rury bez mocnej ingerencji.Jedynym delikatnym punktem jest łączenie cewki z rurą , ale samodzielna naprawa (klejenie) to nie problem.I w pewnych okolicznościach może się okazać, że przewyższa f5...Napisane w necie jest mało, bo nie ma się do czego przyczepic, więc co to za przyjemność pisać...
zoltek111 Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Napisano 17 Sierpień 2009 Dziękuję kolego pastuszek"za odpowiedź .Po rozważaniach za i przeciw nabyłem wykrywacz x-terra30 .Faktycznie za bardzo nie idzie skrócić rury ale chłopcy sobie radzą w miarę nieźle (wszystko maksymalnie zsunięte) bardzo prosty w obsłudze wykrywacz ,wydaje bardzo miłe dla ucha dźwięki.Zasięg i tu jestem pod wrażeniem naprawdę całkiem niezły ,spodziewałem się mniejszego .Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.