Skocz do zawartości

x-terra30

zoltek111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Chciałbym się dowiedzieć coś więcej przed kupnem używanej xterry30 .Dodam że szukam tylko kolorków .Proszę posiadaczy tego wykrywacza o kilka słów odnośnie zalet jak i wad jeśli takowe są ,w necie jest bardzo mało informacji na jego temat a jak są to bardzo zdawkowe .
Pozdrawiam.
Ps.Czy ten wykrywacz będzie nadawał się dla dziecka 9 lat ???
Napisano
jeżeli dla dziecka to raczej nie to dość delikatny sprzęt kupujac sprzęt dla małego pomyśl o f2 albo garrecie 250 na kolor x-terra jak najbardziej jest to jedna z lepszych wykrywek do tego radzaju poszukiwań.

pozdr.kowal510
Napisano
Dzięki kowal510 za odpowiedz ale mam jedno ale ,czy z tą delikatnością to chodzi Ci o elektronikę czy może o inne elementy tego wykrywacza ? Słyszałem że xterra nie nadaje się dla dziecka bo stelaż nie da się skrócić na odpowiednią długość .
Napisano
Używam tego sprzętu od 2 lat i pomimo że wygląda delikatnie to jest bardzo solidny,do tego na kolor nadaje się rewelacyjnie.Tyle że kupowanie takiego sprzęta 9-latkowi to dla mnie nieporozumienie bo coś o wiele tańszego i prostszego w zupełności wystarczy do zabawy" w tym wieku.
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=358475#358475
Napisano
chodzi mi o te badziewne mocowanie cewki plastikową śrubką a drugą rzeczą jest to że dla malucha bedzie za duży ;]] jeżeli chodzi o monetki bardzo dobry sprzęt ale raczej odpowiedni dla ciebie ;]] dziecku mozesz sprawić coś bardziej prostrzego typu f2.
Napisano
W Polsce jak i Niemczech Tesoro Compadre sprzedawany jest jako wersja SE z cewką 20 cm. Jest to wykrywacz prosty i niezmiernie skuteczny, tak dla dziecka jak i dorosłego.
Napisano
jednak tesoro moim zdaniem jest nie porownywalne do x-terr 30 ale to twoj wybor jeżeli chcesz mieć czytelny wyświetlacz a nie pokrętełko lepszy zasięg polecał bym w 100% minelaba ;]]
Napisano
Kowal czytaj ze zrozumieniem, a później bierz udział w dyskusji!!! Przecież w pierwszym poście jest pytanie czy x-terra będzie się nadawała dla dziecka!!!!

Też bym polecał Compadre.
Napisano
Dziękuję Kolegom za odpowiedzi w tym temacie.

X-terra ma docelowo być dla synów ,dość się natargali szpadla za starym,oraz jako zapasowy wykrywacz(ja posiadam Fishera f5 i szkoda mi go oddać w ich łapki).dlatego też pomysł na ową" wykrywkę.Co do Garretta ace 250 posiadaliśmy go w swoim arsenale ale wzbudzanie się o gałęzie czy trawę oraz kiepsko spasowany stelaż wyprowadzały mnie z równowagi(to drugie chyba bardziej). Tesoro nie był brany pod uwagę z powodu braku właśnie wyświetlacza - tu się małolaty uparły że ma być wyświetlacz .
Dlaczego jest tak mało napisane o xterce30 w necie? czy jest to tak mało popularny wykrywacz? bo o kanarkach można się naczytać do bólu.
Pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
Napisano
x-terra na standardowym wysięgniku jest dla ludzi o wzroście minimalnym ok 160 cm, nie ma opcji skrócenia rury bez mocnej ingerencji.

Jedynym delikatnym punktem jest łączenie cewki z rurą , ale samodzielna naprawa (klejenie) to nie problem.

I w pewnych okolicznościach może się okazać, że przewyższa f5...

Napisane w necie jest mało, bo nie ma się do czego przyczepic, więc co to za przyjemność pisać...
Napisano
Dziękuję kolego pastuszek"za odpowiedź .Po rozważaniach za i przeciw nabyłem wykrywacz x-terra30 .Faktycznie za bardzo nie idzie skrócić rury ale chłopcy sobie radzą w miarę nieźle (wszystko maksymalnie zsunięte) bardzo prosty w obsłudze wykrywacz ,wydaje bardzo miłe dla ucha dźwięki.Zasięg i tu jestem pod wrażeniem naprawdę całkiem niezły ,spodziewałem się mniejszego .Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie