Skocz do zawartości
  • 0

Mała czylindryczna puszka

Nostro91

Pytanie

Napisano

Witam mam do identyfikacji małą puszkę którą kupiłem za 5 zł.Wymiary- wysokość 12 cm, średnica 7,5 cm. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hmm... nawet nie brałem pod uwagę że mogła służyć na maskę p-gaz.Może jako wskazówka posłuży to, że poprzedni właściciel (12 latek) mówił, że był do niej skórzany pasek lecz niestety pasek zaginął :((((
Napisano

Witam mam do identyfikacji małą puszkę którą kupiłem za 5 zł.Wymiary- wysokość 12 cm, średnica 7,5 cm. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Napisano
spid3r, widziałeś kiedyś niemiecką puszkę na gasmaskę ??
bez urazy, ale wystarczy zerknąć na google..

wątpię iż jest to puszka maski jakiegokolwiek typu, w związku z tym iż nie znam żadnego pochłaniacza o średnicy 7.5cm lub mniejszej..

Nie jest to czasem pojemnik na jakąś luftlampę/karbidówkę lub do przechowywania lampy naftowej ??

pozdro!
Napisano
8total4 moze nie o takiej srednicy bo nie mierzyłem,
ale widziałem podobna puszkę na gaz maskę nawet mój wujas taka posiada z oryginalna maska i biciami niemieckimi
Napisano
Niestety te puszki różnią się zarówno grubością blachy jak i uchwytami na pasek.Ponawiam pytanie do kolegi pooshkins - do czego służyły puszki z tego zdjęcia?
Pozdrawiam
Nostro91
Napisano
Hmm....rosja carska.... czyli to jakaś część carskiego ekwipunku.Czy mógłby ktoś dać zdjęcia takiego ekwipunku ponieważ w google nie znalazłem takowego?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie