Skocz do zawartości
  • 0

Prosze o rozszyfrowanie RZM z klamry DJ

Molke

Pytanie

Napisano

Witam wyskoczyla mi kiedys klamerka DJ i najwiekszy problem poki co stanowi dla mnie rozszyfrowanie kodu RZM jaki jest na niej wybity. Na podobnym forum uzyskalem informacje iz producentem klamry jest na 100% Friedrich Linden, Lüdenscheid moje przypuszczenia bardziej przechodza na to ze producentem jest Cramer & Dombach, Lüdenscheid. Co wy panowie o tym myslicie?

SYGNATURA Z KLAMRY TO:

MA 45

W rozczytaniu nie popelnilem problemu i prosze nie pytac czy nie ma tam przypadkiem M4 bo nie ma . Sygnatura jest bita duzymi i wyraznymi literami. MA 45

Prosze o pomoc w rozszyfrowaniu co owe MA oznacza i kto jest jej producentem.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wyskoczyla mi kiedys klamerka DJ i najwiekszy problem poki co stanowi dla mnie rozszyfrowanie kodu RZM jaki jest na niej wybity. Na podobnym forum uzyskalem informacje iz producentem klamry jest na 100% Friedrich Linden, Lüdenscheid moje przypuszczenia bardziej przechodza na to ze producentem jest Cramer & Dombach, Lüdenscheid. Co wy panowie o tym myslicie?

SYGNATURA Z KLAMRY TO:

MA 45

W rozczytaniu nie popelnilem problemu i prosze nie pytac czy nie ma tam przypadkiem M4 bo nie ma . Sygnatura jest bita duzymi i wyraznymi literami. MA 45

Prosze o pomoc w rozszyfrowaniu co owe MA oznacza i kto jest jej producentem.

Napisano
Na wehrmacht-awords twierdzą że producent MA 45 to Friedrich Linden, Lüdenscheid (M1/45).
MA to podobno skrót od Metall Ausrüstung (Metalowe Wyposażenie) ale to tylko teoria.
Napisano
Docinki ze wzrostem ceny prosze cie uprzejmie zachowaj dla handlarzy. Nie naleze do grona ludzi handlujacych znalezionymi przedmiotami.

O bicia pytam z czystej ciekawosci bo z takimi sie jeszcze nie spotkalem ale moze przez to ze specem od tego typu fantow nie jestem ipewnie malo jeszcze widzialem wiec wole poprostu zapytac.

Kol.Luftlander dziekuje za rzeczowa odpowiedz ale z taka sama opinia juz sie spotkalem o czym wyzej napisalem ale nurtuje mnie czemu pod uwage jest brane M1/45 skoro jesli dobrze pamietam M1 jest dla odznak a dopiero M4 dla klamer ?? Z M4/45 wynika ze jest to Cramer & Dombach, Lüdenscheid. Ciekawi mnie czemu pod uwage jest brane M1 ??

Jesli mozna to prosze o wytlumaczenie bo zupenie w tym temacie nie jestem.

Pozdrawiam i prosze o dalsza pomoc
Napisano
Aha co do zdjecia to nie jestem w stanie umiescic lepszego a trymbardziej ze zblizenniem. Niestety aparat ktory posiadam nie ma opcji makro i wszystko co jest robione na zblizeniu jest rozmazane ogolnie efekt jak z komorki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie