zbyniek Napisano 30 Październik 2009 Share Napisano 30 Październik 2009 Nie ma dziwu:) wyeksponowanie ponad 200 klamer to nie byle jakie zadanie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejde Napisano 7 Listopad 2009 Share Napisano 7 Listopad 2009 Ponieważ najbardziej podobają mi się klamerki w ich aturalnym" środowisku czyli w lesie to zamieszczam właśnie takie zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejde Napisano 7 Listopad 2009 Share Napisano 7 Listopad 2009 Ale to tak przy okazji bo przede wszystkim chciałbym się zapytać czy spotkaliście się z klamrą, która w tzw epoce była pomalowana. Bo właśnie ta którą znalazłem, austro - węgierska, była pomalowana szarą farbą, której pozostałości się zachowały. Jaki był cel takiego malowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Listopad 2009 Autor Share Napisano 7 Listopad 2009 ja słyszałem o malowaniu klamer zastępczych ale pewnie w czasie działań różnie to bywało -chyba że trafiłeś stalówkę ? -pozdro http://ah.milua.org/equipment/bukles/bukles.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejde Napisano 7 Listopad 2009 Share Napisano 7 Listopad 2009 Nie, to nie jest stalowa klamra. Może została pomalowana żeby po prostu ładniej wyglądała bo jest wytarta? Ale przecież wtedy też oowiązywały przepisy ubiorcze" i nie można było sobie robić rewii mody. A może w ten sposób stała się matowa i nie odbijała słońca przez co zwiększało się maskowanie żołnierza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Listopad 2009 Autor Share Napisano 7 Listopad 2009 a mnie sie wydaje że to co uważasz za farbę to efekt korozji -utlenienia :) - masz parę klamer po wykopaniu -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Listopad 2009 Autor Share Napisano 7 Listopad 2009 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Listopad 2009 Autor Share Napisano 7 Listopad 2009 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Listopad 2009 Autor Share Napisano 7 Listopad 2009 -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Listopad 2009 Autor Share Napisano 7 Listopad 2009 nigdy nie wykopałem klamry pomalowanej - ale nie upieram sie - bardzo możliwe że silniejsze od regulaminów mundurowych było nakładanie odpowiedniego do pory roku kamuflażu -coby nie stać sie celem dla przeciwnika pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejde Napisano 7 Listopad 2009 Share Napisano 7 Listopad 2009 Piękne klamerki, zresztą już od dawna podziwiam Twoje osiągnięcia. Przed chwilą sprawdziłem swoją klamrę. Zdrapałem to coś i pod spodem był złocisty mosiądz. A zatem to nie jest korozja, to na bank farba. Zresztą to nie jest moja pierwsza klamra, znalazłem trochę w różnych stanach i nigdy czegoś takiego nie spotkałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejde Napisano 7 Listopad 2009 Share Napisano 7 Listopad 2009 A to tak żeby ładnie wyglądało:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejde Napisano 7 Listopad 2009 Share Napisano 7 Listopad 2009 Inna z przodu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejde Napisano 7 Listopad 2009 Share Napisano 7 Listopad 2009 .... i z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 grenadier artylerii, przez jednych uważana za oryginał a przez innych za kopię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 wymiary ok 5,5 x 8,5 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 Huk 100Piękna kolekcja:)Pogratulować:)pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 Huku jak mocujesz klamerki do tej tablicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 dzisiaj trafiony pasek z klamerką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 klamerka 3,5/3cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopacz1 Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 ROSTFREI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wander Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 moja skromna kolekcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 16 Listopad 2009 Autor Share Napisano 16 Listopad 2009 Thomson. montuje je na dwa druciki miedziane :) wander - daj lepsze fotki bo nic nie widać :):) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 16 Listopad 2009 Autor Share Napisano 16 Listopad 2009 KOPACZ1 już i tu powoli zaczynasz mi podnosić ciśnienie :):)-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrog79 Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 Jedna z moich klamerek , ma zagięte rogi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.