ManiekF16 Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Fajne macie te klamerki, moje sie nie podobaja?? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 wiesz Maniek Twoje się spodobają za jakieś 50 lat:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2009 ManiekF16 fajnie że zacząłeś zbierać klamerki i chwała ci za to ale nie wprowadzaj młodych kolekcjonerów w błąd pierwsza klamra BW którą pokazałeś nie ma nic wspólnego z matrycami klamer II wojennych poza tym że może leżał koło jakiejś lub produkował je ten sam producent Overhoff & Cie z Ludenscheid - następnie klamry NRD - osiągają niebotyczne ceny ?? 5-10 zeta ? daj linka - to może opchnę ci za połowę ceny następnie ta groszkowana mosiężna to też klamra BW za 5-10 zeta z pasem można kupić a ta piękna matryca to Czeska -fakt pięknie bita :):) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekF16 Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 ;( No ładnie ja chciałem sie pochwalić zbiorkiem rzetelnie opisałem co mam a tutaj takie podcinanie skrzydeł, nie kazdego stać na drogie klamry nazistowskie, dziekuje bardzo jak bedziecie tak traktować młodych kolekcjonerów to niedługo nikt nie będzie chciał zbierać albo będzie się z tym krył.Dzięki wielkie ; ((((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Kolego, jakie podcinanie skrzydeł? Nikt Ci na złość nie robi po prostu napisaliśmy Ci z hukiem prawdę. Chwała Ci za to, że zacząłeś zbierać klamerki ale nie oczekuj zachwytów nad czymś co na dzień dzisiejszy przedstawia znikomą wartość kolekcjonerską. Nie znaczy to,że za kilkanaście lat nie będą poszukiwane na rynku kolekcjonerskim bo takich przykładów jest wiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2009 ManiekF16 mam nadzieje że to nie prowokacja z twojej strony .Jeszcze raz- nie chodzi o to co pokazujesz bo ja sam ma takie klamry w kolekcji i tu nie chodzi mi o ich wartość jak napisał Paweł80 .Chodzi o to że swoimi komentarzami wprowadzasz w błąd takich jak ty którzy zaczynają -mam nadzieje że zrobiłeś to nieświadomie mimo że ostatni wpis świadczy jednak o czymś innym .Przejrzyj sobie wszystkie części 'Kolekcje klamer " a przekonasz sie że mam racje - w swojej kolekcji posiadam nawet klamry plastikowe i obecne WP nie tylko nazistowskie -ale trzeba zadać sobie trochę wysiłku i wpisać w wyszukiwarkę :):) resztę napisałem wyżej nie będę sie powtarzał - przepraszam jeżeli cie uraziły nasze komentarze -witam i pozdrawiam każda kolekcja jest mile widziana w tym wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Wczorajsza znajdka , mniejsza od standardowej i z cieńszej blaszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Niestety żaden zaczep się nie zachował . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 17 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2009 obert8 tam po lewej stronie to odznaka szturmowa ??!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 To i ja się pochwalę ostatnią znajdką:-)Może powiecie coś na jej temat.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 22 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2009 włoska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Fajna ta włoska, ostatnio mało na forum takiej egzotyki.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 23 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Daro76 odezwij sie na priva to ci dam namiary może gostek jeszcze ma za 49 zeta :):) z pasem .Przy okazji proszę sobie obejrzeć tą klamrę tak z ciekawości prawie nowa a już widać śladu użytkowania -i wtedy proszę sobie przypomnieć minty klamer Niecieckich oferowanych do sprzedaży na różnych forach :):):) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 23 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Daro76 już ci wysłałem namiary -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 tak to szturmowka pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 29 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2009 ostatnio dzięki mojemu serdecznemu koledze wszedłem w posiadanie takiego wykopu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 29 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2009 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 29 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2009 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 29 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2009 i tak wyszła po 30 min. pracy jestem przeciwny polerowaniu ale ta akurat była strażacka - a straż lubi błyszczeć :):) po drugie nakładka była oderwana więc postanowiłem ją trochę podczyścić -po czym nakładkę przykleiłem na razie na gumę do żucia :):):)Klamra M-95 produkowana w latach 1900-1920 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makral Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Stalowa HJ - wżery jej nie groziły za to całe srebrzenie poszło z rudym dymem, zostało go tylko troche z tyłu i na bokach, za to stan ogólny chyba fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makral Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 sygnowana RZM 4/38 - to chyba byl Richard Sieper & Söhne, Lüdenscheid ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makral Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Pierwsza okrągła od jakiegoś czasu i to całkiem dziarska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makral Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makral Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 I na koniec - moje ulubione trafienie ostatnich tygodni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makral Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Nakładka była niestety dolutowywana i na górze nie wyszło to perfekcyjnie, o ile tym razem nakładka jest napewno od tej klamry to widać z przodu że była oryginalnie ciutke niżej, widac linie zielonkawej patyny nieco poniżej medalionu, myśle że mimo wszystko było warto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.