kopijnik2 Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 już raz było - teraz lepsza fotka...znaleziony w ormalnym" - nie poligonowym terenie...pytanie o celowość wykonania takiej sygnatury"...
ZUBIKED Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 Ja słyszałem że niektóre rdzenie są zbudowane ze sproszkowanego wolframu.Jak bardzo będziesz dociekał to mam dostęp do spektometra.
kopijnik2 Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 ammo pewnie 12,7 w tej klasie kalibru?II WW?
ZUBIKED Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 Rdzeń DSZK jest też inny wzór. Ale napewno toczona stal utwardzana
kopijnik2 Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 powiem tak analogiczne rdzenie nie są rzadkością, mam jeszcze jeden, a widziałem kilka...domyślam się, że jest to ammo plot lub lotnicza, i jak wiemy pocisk miał w sobie inne komponenty...
kopijnik2 Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=600702#600702węglik wolframu - słabo przyciągany przez magneszgadza się to to...
ZUBIKED Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 a tak to wygląda.Średnica 10,5 mm czyliby sie zgadzało , nie toczony gładki możliwe że spiek lub zgniot jak pisałeś, ale trochę inny krztałt. Niestety nie znam długości
kopijnik2 Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 już raz było - teraz lepsza fotka...znaleziony w ormalnym" - nie poligonowym terenie...pytanie o celowość wykonania takiej sygnatury"...
kopijnik2 Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 domieszkowany - spiek lub zgniot trzyczęściowa formatwardy - kiedyś słyszałem o antymonie
Pytanie
kopijnik2
już raz było - teraz lepsza fotka...
znaleziony w ormalnym" - nie poligonowym terenie...
pytanie o celowość wykonania takiej sygnatury"...
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.