Skocz do zawartości
  • 0

Części starych motocykli

Nostro91

Pytanie

Napisano

Witam, mam troszkę części od starych motocykli do identyfikacji. - część nr 1 - blacha z jakiegoś baku.

Nazywaj poprawnie wątki, poprawiłem

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 12:14 02-08-2009

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziękuję za pomoc - a co do zdrapywania farby - jednak ją pozostawię w spokoju ponieważ nie miałbym teraz czym jej zamalować powtórnie(pod farbą nie ma podkładu i zaczełaby rdzewieć).
Pozdrawiam
Nostro91
Napisano
Kolego Catadero,przepraszam za tą pomyłkę - mój błąd i dziękuję za sprostowanie.Kolego Enes - czy mógłbyś mi powiedzieć ile może być ta skorupa warta ponieważ potrzebuję pieniędzy na remont mojego Iża 49 ? Dziękuję wszystkim i pozdrawiam.
Napisano
Witam, jeśli chodzi o skorupę lampy marki NORIS, mogę powiedzieć, że takie lampy były montowane w prawie wszystkich modelach Zundapp-a poczynając do połowy lat trzydziestych a kończąc na początku lat pięćdziesiątych. Poza tym w powojennych BMW R35 i wielu, wielu innych motocyklach z tamtego okresu. Jak byś chciał zobaczyć taką lampę na jakiejś stronce to polecam http://www.zuendapp-aichner.de/ (ersatztaile - seltens).Dzisiaj skorupa w takim ładnym stanie to rzadkość, gratuluje i pozdrawiam Enes
Napisano
Tak, ja też myślałem że to DKW 500 ale o ile byłem w stane znaleść jakieś zdjęcie ramy tego motocykla któro ukazywałoby tuleje przez którą przechodzi swożeń wchacza to wynikało z niego że tuleja ta jest bardziej wysunięta w kierunku tylnego koła o ile się nie mylę ( w takim wypadku proszę o poprawienie mnie.
Napisano

Witam, mam troszkę części od starych motocykli do identyfikacji. - część nr 1 - blacha z jakiegoś baku.

Nazywaj poprawnie wątki, poprawiłem

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 12:14 02-08-2009

Napisano

Kulisa, to jest to co zaznaczyłem strzałką czerwoną. To, na co wskazuje strzałka zielona, to jest DŹWIGNIA ZMIANY BIEGÓW.
Tu przykład kulisy zamkniętej...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie