tg13 Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2009 Bitwa pod Iłżą 1939" - 16 sierpnia 2009 r.Miasto Iłża oraz SRH 51ppSK zapraszają 16 sierpnia na IV piknik historyczny Bitwa pod Iłżą 1939". Piknik odbędzie się na wzgórzu zamkowym i okolicznych terenach. Wśród wielu atrakcji będzie można zobaczyć replikę samochodu pancernego wz. 34, samochodu pancernego Sdkfz 13, działka ppanc PAK37, oryginalną ciężarówkę marki Mercedes, motocykle a także repliki moździerzy oraz broni maszynowej z okresu Wojny Obronnej 39'. W inscenizacji bitwy weźmie udział 120 rekonstruktorów odtarzajacych sylwetki zołnierzy polskich i niemieckich. Scenariusz tegorocznej inscenizacji nawiązuje do walk z 8 września 1939 jakie stoczyła polska 3 dywizja piechoty z niemieckim 9 pułkiem kawalerii zmotoryzowanej na przedpolach Iłży. Na zakończenie pikniku wystąpi zespół Forteca.Jak co roku wstęp wolny.Program imprezy:12.00 - otwarcie imprezy12.15 - prezentacja sprzętu i pokaz dioram16.00 - inscenizacja Bitwy pod Iłżą 193917.30 - prezentacja artystów Domu Kultury18.30 - koncert zespołu Forteca.Grupy które wezmą udział w inscenizacji:- SRH 51 pułku piechoty Strzelców Kresowych z Iłży- GRH Narew"- GRH 4 pułku piechoty Legionów z Kielc- SRH Strzelcy Kaniowscy"-GRH 17 Infanterie Division z Kozienic-GRH 17 Infanterie Division z Nowego Targu-GRH Batalion Tomaszów"-SRH Aufklärungsabteilung 7-działko ppanc. z Muzeum Orła Białego wraz chłopakami ze Skarżyska Kamiennej jako obsługą-SMH Żelazny Orzeł" z Łodzi-SRH Pionierzy 40 PP DL" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tg13 Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2009 tegoroczny plakat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tg13 Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2009 chochlik, naturalnie chodzi o replikę działka ppanc. 3,7 cm PAK36 z Muzeum Orła Białego którego obsługę stanowią jak zawsze niezawodni koledzy ze Skarżyska Kamiennej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HMURA Napisano 2 Sierpień 2009 Share Napisano 2 Sierpień 2009 Znajoma sekcja, zapowiada się fajna impreza.Do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boloBres Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 Już nie mogę się doczekać.Zapowiada sie nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HMURA Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 bolo,jeśli chodzi o to czy będziemy w sobote czy dopiero w niedziele - to jeszcze nie wiem.Ale jak coś dam ci znać........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domip1939r Napisano 9 Sierpień 2009 Share Napisano 9 Sierpień 2009 A nie wiecie jaka będzie pogoda ? poza tym szykuję się fajna impreza :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 HMURA sekcja znajoma i doborowa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLONIKUS Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 WITAM ! Miło mi będzie spotkać się w Iłży . Jestem już w drodze . Pozdrawiam i do zobaczenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 12 Sierpień 2009 Share Napisano 12 Sierpień 2009 sprawa organizacyjna: Parking dla uczestników znajduje się vis a vis wejścia na zamek, teren targowicy miejskiej. Prawo dowozu na zamek ma tylko sprzęt ciężki oraz wsparcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tg13 Napisano 12 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2009 W pobliżu zamku będą również zorganizowane parkingi dla publiczności.W inscenizacji weźmie udział również Kozienickie Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznychie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 12 Sierpień 2009 Share Napisano 12 Sierpień 2009 jaki vis revolt? :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 12 Sierpień 2009 Share Napisano 12 Sierpień 2009 Kloki ma rację. Vis a Vis to jednak różnica:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bony69 Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Witam! Podobno w imprezie weżmie udział grupa Gregor" z Puław.Czy ktoś wie coś na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 15 Sierpień 2009 Share Napisano 15 Sierpień 2009 Dla tych, którzy nie mogą dojechać na Iłżę 2009 kamerka z widokiem na pole bitwy umieszczona na baszcie:http://www.theridion.pl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Jedno zdjęcie przed pracą, Efekt super. Pozdrawiam i dziękuję za udana imprezę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HMURA Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Naprawde jestem pod wielkim wrażeniem rekonstrukcji,ogień nie zaplanowany ale klimat oddał w 100%.Zdjęcie mówi samo za siebie...........................to jest wojna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HMURA Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Można prosić o więcej zdjęć?Ja walczyłem i chciałbym zobaaczyć bitwe z innej perspektywy............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Jeszcze jedno. atak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Dzięki wielkie Panowie & Panie za udział w rekonstrukcji. Byliście świetni! Niestety pożar skrócił deko widowisko lecz dodał lekką nutkę realizmu. Wybaczcie małe potknięcia organizacyjne ale nikt nie jest idealny. Jeszcze raz wielkie dzięki za wspaniałą imprezę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Hmura tyle ile mi się uda wrzucic przed wyjsciem do pracy. dobrze że moja żona przyjechała bo też chciałem wiedzieć jak jest to z innej perspektywy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Revolt było wspaniale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Chłopaki pruli z PAK ów naż miło, okop też nie był dłużny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 Pokłon dla prowadzącego Rotmistrza Andrzeja, za jego ciężka pracę i stres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.