Skocz do zawartości

2010 . the Pacyfic

Kurt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Bolas , już po BoB można było kupować kupe szajsu , czyli plastikowe hełmy, atrapy łopatek i bagnetów składajace sie tylko z wystajacej części itp.
Nie czarujmy się to jest film i ma to dobrze wygladać , a 2-3 plan jest mało istotny dla producenta liczą się koszty

Ja mam identyczne doświadczenie z filmami Spielberga jak kolega bolas pozdrawiam"
Do tej pory Szeregowiec Ryan to był jedyny film tego reżysera który mi podszedł ale teraz to się zmieniło:) The Pacific przeszedł samego siebie.
Ja oglądam go online również z polskim lektorem i także polecam VII odcinek, jak na razie jeden z lepszych.

A więc Iwo Jima
Nie ukrywam, że odcinek VIII rozkręcał się dość powoli, ale myślę, że końcówka była przedsionkiem tego, co pojawi się w IX części i choć w owym serialu jest o wiele mniej akcji, za którą tak wszyscy tęsknimy to nie ukrywam, że mi osobiście owy serial przypadł do gustu, choć akcja w nim lekko mówiąc jest dość szarpana.

Po Peleliu trochę się odzwyczaiłem od takich czysto dramatycznych momentów jak w odcinku 8. Myślę, że trochę mogli to skrócić, na rzecz pokazania więcej walki na Iwo Jimie. Mimo to Iwo Jima robi wrażenie. Szkoda tylko, że wiedziałem już jakie będą losy Basilone'a.
Za to po obejrzeniu zapowiedzi 9. szykuję się na kolejny miażdżący klimatem odcinek - wraca Sledge :)

VIII to zamknięcie historii Basilone'a. Z tego powodu pokazano to co pokazano na Iwo Jimie. Swoją drogą za IwoJime został odznaczony Krzyżem Marynarki.

Propo Sledga to już sobie zamówiłem jego książke w oryginalnym wydaniu ;)

Kolejny świetny odcinek. Musze przyznać, że począwszy od odcinka o Melbern strasznie mnie wciągnął. Uważam, że to produkcja na miarę Kompanii braci. Szkoda tylko, że w ostatnim odcinku nie będzie pokazanych początków okupacji Japonii, gdyż temat ten mnie od dawna interesuje, a nigdzie nie mogę znaleźć o tym informacji. Mimo wszystko z niecierpliwością czekam na finał.

Pacyfik Pacyfik i po Pacyfiku.
Wczoraj mieliśmy okazję zobaczyć ostatni odcinek miniserialu na który wyczekiwaliśmy z utęsknieniem jedni większym inni mniejszym.
Wiadomym jest że owy serial już na starcie miał niemiłosiernie podniesioną poprzeczkę wszak ciążył nad nim BOB którego według niektórych miał przeskoczyć.
Zadanie to było nad wyraz trudne i złożone. Tak jak o wojnie w europie powstało już mnóstwo seriali tak o Pacyfiku był to chyba jak się nie mylę pierwszy. Dla mnie osobiście serial w skali od 1 do 10 dostaje pozytywne i mocne 7!!
Można psioczyć i narzekać na to i owo ale trzeba oddać szacunek ludziom którzy się przyłożyli do swojej pracy.
Wiadomym jest natomiast to że mogło być lepiej ale i zdecydowanie gorzej.
Serial z wiadomych względów jest mniej popularny w europie ale jest ku uciesz tych nielicznych do których z przyjemnością się zaliczę.
Pozdrawiam Kurt

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 3 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie