Skocz do zawartości
  • 0

Stare papiery

Shluka

Pytanie

Napisano

Witam.
W ostatnich dniach przypadkowo wszedłem w posiadanie masy papierów,notatek,zapisków itp , które stanowią dla mnie zagadkę.Papiery pisane są w większosci ręcznie w języku wydaje mi się rosyjskim. Notatki te pisane są na odwrotach rozmaitych fragmentów dokumentów zarówno polskich jak i niemieckich. Wygląda mi to na jakieś listy, spisy zamówień towarów gospodarczych? Daty na zapiskach są od stycznia do lipca 1945 roku natomiast niemieckie dokumenty datowane są na rok 1942 i też po części są wypełnione.
Na zdjęciach przedstawiam najciekawsze według mnie zapiski.
Gdyby ktoś mógł napisać coś więcej na temat tych papierów,będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja tam widzę jakiś przepis na sernik, inne trudno mi odczytać z uwagi na mały rozmiar zdjęć. A język to mi wygląda raczej na ukraiński, a skoro to papiery z Bieszczad (pieczątki Wołkowyja, Polany) to mam wrażenie, że może być ukraińsko-polska mieszanka pisana cyrylicą.
Napisano
Dzięki Pająk.Masz racje z tą okolicą Ukrainy, przeglądając papiery jeszcze raz wypatrzyłem pieczątke z Sanoka.Na którym zdjęciu jest przepis na sernik? Mi jedyne co przychodzi do głowy to ,że to jakiegoś rodzaju kwity ( w większosci) na których znajduje się data oraz podpis odbierającego?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie