gregor_7cb Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Napisano 26 Lipiec 2009 Witam nie potrafię okreslic co to za przedmiot, przebuszowałem mase srton w internecie i Prosze wiec o pomoc w identyfikacji,z góry wielkie dzieki.
gregor_7cb Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Napisano 26 Lipiec 2009 musze dodać kilka szczegółów, ów znalezisko jest wysokie na 51mm, szerokie na54mm, przy czym srodek jest szerokości 44mm natomiast grubośc balachy około 0.6 mm
gregor_7cb Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Napisano 26 Lipiec 2009 Wydaje mi się że ta beleczka poprzeczna jest ruchoma,coś w roszaju szpilki.
gregor_7cb Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Napisano 27 Lipiec 2009 dzieki za komentarz pomseeNiestety to chyba nie klamra ta beleczka po środku to prawnie napewno zapinka, jest grubości około 1.2 mm.Wiec cuż to jest? zostało znalezione w pobliżu kilku łusek od mausera,czyli być może niemiecka pozostałość.
pomsee Napisano 27 Lipiec 2009 Napisano 27 Lipiec 2009 Według mnie jest to jednak połówka klamereczki od delikatnego, damskiego paska. Druga część wyglądała podobnie z tym, że zamiast uszka miała haczyk do spinania dwóch stron paska.Na moje oko rzecz z lat ok. 1915 - do końca II wojny.
gregor_7cb Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Napisano 26 Lipiec 2009 Witam nie potrafię okreslic co to za przedmiot, przebuszowałem mase srton w internecie i Prosze wiec o pomoc w identyfikacji,z góry wielkie dzieki.
Pytanie
gregor_7cb
Witam nie potrafię okreslic co to za przedmiot, przebuszowałem mase srton w internecie i Prosze wiec o pomoc w identyfikacji,z góry wielkie dzieki.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.