8total4 Napisano 25 Lipiec 2009 Autor Napisano 25 Lipiec 2009 Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu orzełka, wymiary - około 32 x 39mmz tyłu widoczny jeden druciany wąs" (umieszczony na ogonie).Całość to dość masywna wytłoczka, mosiądz, możliwe iż był złocony..z góry dzięki za podpowiedzi.pozdrawiam :)
8total4 Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Napisano 26 Lipiec 2009 dzięki wielkie, to już jakiś trop :)pozostaje teraz szukać i cierpliwie czekać.pozdrawiam!
8total4 Napisano 25 Lipiec 2009 Autor Napisano 25 Lipiec 2009 Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu orzełka, wymiary - około 32 x 39mmz tyłu widoczny jeden druciany wąs" (umieszczony na ogonie).Całość to dość masywna wytłoczka, mosiądz, możliwe iż był złocony..z góry dzięki za podpowiedzi.pozdrawiam :)
Kamikadze Napisano 26 Lipiec 2009 Napisano 26 Lipiec 2009 Znalazłem jeszcze coś takiego w miesięczniku Mundur i Broń".Artykuł dotyczy wprawdzie polskich klamer do pasów wojskowych , ale jest tam jedna opisana jako samoróbka partyzancka z nałożonym orłem policyjnym wz.27.( orzeł z czapki jest chyba taki sam ).Teraz widzę , że jednak różni się on trochę od tego co ma Kolega.Przedewszystkim głowa.Ale zawsze to jakiś materiał porównawczy.
8total4 Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Napisano 26 Lipiec 2009 fajnie przerobiona pruska klamerka..widać różnicę, starsze wzory policyjnych nie pasują..mój orzeł odpowiada bardziej wyglądem orłowi wz.28 z guzików wojskowych..mała zagwózdka..dzięki za wysiłek i pomoc :)pozdrawiam!
Pytanie
8total4
Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu orzełka, wymiary - około 32 x 39mm
z tyłu widoczny jeden druciany wąs" (umieszczony na ogonie).
Całość to dość masywna wytłoczka, mosiądz, możliwe iż był złocony..
z góry dzięki za podpowiedzi.
pozdrawiam :)
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.