Skocz do zawartości

Co kupić XLT-E czy Tesoro TEJON

DARAS475

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja wcale nie chcę bronić tej akurat tezy bo wydaje mi się, że broni się ona sama. Zakopywanie monetek czy innych przedmiotów czy wpuszczanie ich do gleby w plastikowych rurkach to zdecydowanie lepszy sposób niż testy powietrzne, ale jednak to nie to samo co autentyczne warunki terenowe, gdzie nie wiemy co i na jakiej głębokości zalega. Niearaz się przekonałem, że takie testowanie nie pokrywało sie z wynikami w terenie, gdzie w zależności od sprzętu, osiągi były raz lepsze raz gorsze.

Pozdrawiam

VW
Napisano
W jednym równaniu moze być tylko jedna niewiadoma. Inaczej nie da się go rozwiązać. Jeśli nie wiemy co testujemy i na czym testujemy, to z takich testów nie dowiemy się niczego. Testy a tym bardziej pomiary wymagają zdefiniowanej metodologii. Zdefiniowanej czyli takiej, o której wiadomo jak zinterpretować wyniki pomiarów, aby dały wynik ostateczny o określonym poziomie błędu, który z kolei musi być na tyle mały, aby eksperyment w ogóle miał sens.
Napisano
Jednak tylko takie testy, gdy w autentycznym terenie zestawiamy ze sobą różne maszyny, porównujemy sygnały, sprawdzamy zasięg etc., mają sens. Zresztą wyniki i tak będą ważne tylko w danym terenie. Ale ok, to tylko moje skromne zdanie a równań nie lubię:)

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie