arturborat Napisano 20 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2009 http://www.archeolodzy.org/forum/Szukam-quotarcheologaquot-z-detektorem-metali-vt591.htmlW styczniu 1982 zakopałem w ogródku sloik ( zapiski i negatywy z poczatku stanu wojennego). Niestety nie moge go znalesc, sloik mial metalowa pokrywkę. Czy na tym forum znajdę kogos, kto mogłby mi coś mądrego dardzić? ps/ sloik jest zakopany we Wrocławiu."Nie jestem pewien, czy ktoś od nas nie podpuszcza archeologów, ale jeśli nie to warto się z autorem tego postu skontaktować. Byłaby super sprawa na okładkę Odkrywcy:))))Starałem się go na tamtym forum też skierowac do nas.Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 Doskonały pomysł Artur ! Szkoda że mam tak daleko...ale kolegów z Wrocławia jest chyba siła" na forum :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 20 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2009 Ja też mam niestety kawał drogi. Ale we Wrocławiu dobrzy ludzie na pewno się znajdą. No i redakcja Odkrywcy pod bokiem... Jakby coś z tego wyszło i będziecie udzielać wywiadów, to napomknijcie, że to dzięki mojej inwigilacji:)))Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graudenz 18 Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 Boże czytałem ich forum o zgrozo co za rzeczy oni piszą o Nas poszukiwaczach! Niech się zajmą wandalami a nie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 Graudenz 18 też tam siedzę i czytam i resztki włosów mi osiwiały.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 To ja wlasnie szukam poszukiwacza z detektorem z okolic Wroclawia, ktory zechcialby mi pomóc w odnalezieniu sloika z pamiatkami ze stanu wojennego. Jesli ktos taki jest prosze o kontakt. tel.691897838 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 20 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2009 Witam Pana!Cieszę się, że skorzystał Pan z zaproszenia, które wystosowałem na forum archeologów jak też w prywatnej wiadomości, którą do Pana przez tamto forum skierowałem.I Koledzy!! Mam nadzieję, że gdzie jak gdzie, ale Wrocławiu nie brakuje osób, które będą chciały pomóc w odnalezieniu tego słoika z dokumetnami ze stanu wojennego?Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2009 Właśnie dzwoniłem do pana Buczka. Nikt się jeszcze z nim nie skontaktował. Panowie... Chodzi o ogródek o powierzchni ok. 200 mkw., a więc niezbyt wielki. Może, jak ktoś się skontaktuje i umówi, niech da znać na forum. Jedni mogą myśleć, że sprawa jest już niekatulana a inni, że odwrotnie i zawrać człowiekowi głowę.Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek 73 Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 jestem do dyspozycji ,jestem z wrocka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek 73 Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 myślę że rutus first da rade metalowej zakrędce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek 73 Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 koledzy mam nadzieje że dobrze robię i nie strace sprzętu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2009 Panowie, nie ma ryzyka. Pan Buczek już w akcie rozpaczy próbował przekopać cały ogóródek, ale korzenie go powstrzymały. Pomóżcie po prostu człowiekowi znaleźć ten słoik. Zadzwońcie i się umówcie- numer telefou jest wyżej. I niech ktoś da znać, jak się umówi, żeby inni nie dzwonili niepotrzebnie i nie zawracali człowiekowi głowy. . Zaznaczam, na podstawie rozmowy telefonicznej z panm Buczkiem, że słoik nie zawiera tajnych informacji o Bolku czy coś takieogo. Pan Buczek miał w 1982 roku. 15 lat - słoik zawiera jego notaki z okresu po wprowadzeniu stanu wojennego i jakieś negatywy zdjęć. Taka pamiątka sentymentalna, ale też, przyznacie, ujmująca. Dajcie znać, jak to odkryjecie.Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek 73 Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 z Panem Buczkiem spotykam się w sobotę i napewno opiszę wszystko,oby coś wylazło,pozdro-daro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2009 Daj koniecznie cynk. Myślę, że rutus first powinien dac radę. Pokrywkę powinien złapac do 6-70 cm bez dyskrymnacji na maksymalnej czułości. Myślę, że w styczniu 1982 głębiej nie dało się tego słoika zakopać.Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 Dziękuję wszystkim, jest umowiony z darek 73 na sobotę. Nie omieszkamy napisac czy poszukiwania zakonczyly sie sukcesem.W słoiku są negatywy i wspomnienia. Tuż po 13 grudnia 81 Robiłem zdjęcia czołgów, które obstawiły fabryki przy ul Grabiszyńskiej we Wrocławiu. Przez tydzien badz dwa pisałem też pamietnik. Ponieważ zapiski dotyczyły konspiry postanowiłem je z negatywami dobrze ukryc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Hej też jestem z Wrocka i w razie nieudanej akcji, mogę skrzyknąć kilku chłopaków ze sprzętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 No i prosze...odzew jak się patrzy :)Powodzenia koledzy - a może jeszcze coś ciekawego piknie pod cewką...? :) wszak to Wrocław...Artur - znowu podpadłeś Styszowi... :)) Uważaj bo i im może się trafić przy wykopkach coś zardzewiałego...a adres mają ;))Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 22 Lipiec 2009 Share Napisano 22 Lipiec 2009 Na wszelki wypadek , gdybyś rozpalał grilka i jeden z węgielków okaże się podejrzanie ciężki - PADNIJ ! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczek Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 Darek 73, jeszcze raz dzieki za pomoc. Mimo, ze skarbu" nie znalezlismy, warto bylo sprobowac!Procz kilku gwozdzi, kawlka metlowej rury znalezlismy aluminiowe pudelko, a wewnatrz zniszczone przez wilgoc negatywy. Zapewne ktos kiedys kopal przed laty szpadlem i rozwzalil sloik, czego zapewne nie zauwazyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 Szkoda, że negatywy zniszczone. Ale taka już dola rzeczy ukrytych w ziemi. Pewnie, że warto było spróbować - na tym polegają poszukiwania!!!Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek 73 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 jak dam radę to dzisiaj wrzuce fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek 73 Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 obiecane fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek 73 Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaszczurczy Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 Może jakiś fachowiec coś z tego odczyta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.