sodomsky Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Napisano 12 Lipiec 2009 Witam kolegów.Mam mały problem w wyborze wykrywacza.Od jakiegoś czasu kopię z Ace 250.Ogólnie jestem zadowolony ze sprzętu,ale potrzebuję inny głębszy" wykrywacz.Po prostu pozostawiam fanty w ziemi.Interesuje mnie przede wszystkim kolor i monety,ale ostatnio znalazłem trochę większych przedmiotów i te również chciałbym pozyskać.Kwota na dzień dzisiejszy 2000zł + ewentualnie pieniądze za Ace.Proszę o poradę osób,które użytkowały Ace 250,a w chwili obecnej dysponują głębszym" sprzętem.Pozdr.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Najtaniej i skutecznie będzie kupić do ACE większą cewkę. Chyba że ta opcja już została wyczerpana. W takim razie będziesz musiał celować już w najwyższa półkę i sprzęt używany, bo 2500zł z hakiem będzie chyba za mało na nowy. Dopiero wtedy powinieneś odczuć pewną poprawę swoich możliwości.
basteksf Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 używany rutus solaris albo nowa proxima drobnice koszą bardzo dobrze do tego są dobre na militarke
Cpt.Nemo Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 RE: "Głębszysprzęt od Garrett Ace 250 Brzęczyszczykiewicz (531 / 9) 2009-07-13 00:45:30Najtaniej i skutecznie będzie kupić do ACE większą cewkę."O ?Gdzies tu czytalem, ze to zwiekszy glebokosc poszukiwan o prawie 3 centymetry :)Nie bylbym pewien czy autorowi watku tyle wlasnie brakowalo do pelnego szczescia ?
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Gdybym wierzył w to wszystko co tu użytkownicy wypisują, byłbym dziś głupszy niż podczas narodzin :)+3cm w stosunku do ilu?
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Jeśli podajesz zmianę efektywności wykrywania, to podawaj ją w procentach a nie centymetrach, bo to jest współczynnik względny a nie bezwzględny.
Prezes14 Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Polecam coś z minelabów - X terra albo Sovereign GT. Pozdro
talgo Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 2500 z hakiemto już X705 lub fisher F70 z nowychna allegro jest x505 mniej niż 2000 zł
Tradytor Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Brzęczyszczykiewicz z tą wiekszą cewką to szału nie ma.Były nawet robione testy w poprzednim numerze odkrywcy
Cpt.Nemo Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Pewnie nie czytal. Ze wszystkich testow ktore czytalem wynikalo ze zakup wiekszej cewki jest absolutnie nieoplacalny bo zyskuje sie bardzo malo na glebokosci a traci sie bardzo duzo na precyzji PinPointa. Moj kolega ktory posiada duza cewke dorzucil mi jeszcze ze cierpi tez na tym wywazenie wykrywki i wedrowki z nia staja sie bardziej meczace dla reki.Sprawdzalismy w terenie" i wyniki osiagane przez dwa ACE w tym jeden z wieksza cewka nie odbiegaly od siebie w zauwazalny sposob.
sudajew Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Ja tam polecam tesoro np cibole lub vaquero, sam mam silvera i jestem dość zadowolony.pzdr
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 No więc skoro były robione fachowe testy i wszyscy czytali wyniki oprócz mnie, to chyba bez problemu otrzymam odpowiedź na proste pytanie, które brzmi: ile procentowo zwiększa się zasięg ACE 250 na większej cewce".
Ncx Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Teoretycznie około 30%.. gdzieś tam kiedyś wyczytałem :)
sodomsky Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Napisano 13 Lipiec 2009 Dzięki koledzy za podpowiedzi,ale(bez urazy proszę)muszę się wtrącić bo zaczynacie dyskusję na temat większej cewki do Ace.Ta opcja mnie nie interesuje.Potrzebuję głębszy" wykrywacz od Ace 250,w cenie 2000-2500 zł.Proszę o odpowiedź kolegów którzy mieli 250-kę i z dobrym skutkiem zamienili ją na inny,głębszy sprzęt(o ile procent zwiększył się zasięg w waszym nowym sprzęcie?)Pozdro.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 +30% zmiany czułości to OGROMNA zmiana. Biorąc pod uwagę niezłą czułość ACE na cewce standardowej, jeśli nie interesuje Ciebie takie rozwiązanie, to, powtarzam, musisz kupić coś z najwyższej półki. Bo Proxima nie będzie czulsza. Ale bardziej uniwersalna - owszem.Podstawową wadą ACE jest konstrukcja skierowana do dzieci i zupełnie niedzielnych poszukiwaczy. Sam układ jest nowoczesny, na bardzo dobrych podzespołach. Tyle że funkcji jest mało - wszystko automatyczne. Tani czuły i skuteczny detektor bez bajerów.
Drobniak Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 Witam!!Zdecydowanie tesoro w Twoim przypadku bedzie tym czego szukasz. Polecam tejona,
otrong Napisano 14 Lipiec 2009 Napisano 14 Lipiec 2009 Witaj kolego, Ja w ubiegłym roku zaczynałem z ACE250 i tak sobie kopałem aż do marca 2009. I tak na prawdę dopiero po roku zadałem sobie pytanie - czy w tej cholernej ziemi nie leży nic głębiej niż na jedno płytkie kopnięcie saperką ?I tutaj przyszedł pomysł na zmianę sprzętu. Po dwóch miesiącach czytania postów obejrzenia dziesiątek filmików na YT, wybór padł na Minelab Explorer SE, kupiłem go na początku czerwca za 2600zł bo był bez słuchawek( na szczęście miałem swoje)(zanim do mnie dotarł to miałem go już prawie opanowanego na sucho" - dzięki symulatorowi. Pierwsze wyjście, pierwszy sygnał, kopię i tu zdziwko" - 5zł rybak 25cm (miałem miarkę przy sobie), kolejne fanty równie głęboko. Prawdą jest że jest trochę ciężki, ale po tygodniu ręka się przyzwyczaja. Teraz już kopię 2-gi miesiąc i nie mogę narzekać na ilość fantów i trudność obsługi.Ale wybór należy do Ciebie, ja tylko odpowiadam na Twoje pytanie dotyczące przesiadki z ACE 250.Pozdrawiam i życzę udanego wyboru
Zone51 Napisano 14 Lipiec 2009 Napisano 14 Lipiec 2009 ja przesiadłem się z ACE 150 na Rutusa Solarisa używanego i kopie o wiele głębsze dołki , różnica jest duża co do głębokości trafianych fantów ,
basteksf Napisano 14 Lipiec 2009 Napisano 14 Lipiec 2009 ja również zmieniłem na solarisa i wybrawszy się w miejsce w którym ace 250 nic nie pokazywał nakopałem jeszcze trochę fantów ;D
sodomsky Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Napisano 14 Lipiec 2009 Dzięki koledzy za poświęcony mi czas.Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to proszę o podanie modeli.Pozdr.
Nickiel Napisano 16 Lipiec 2009 Napisano 16 Lipiec 2009 Chodziłem trochę z kanarkiem, spoko sprzecior na start...ale po wyprawach z gostkami z Tesoro Cibola i Rutusem zainwestowałem w Minelaba Sovereign'a... używka , na gwarancji... jeszcze się go uczę ale efekty już są... Pozdro...
Vorax Napisano 16 Lipiec 2009 Napisano 16 Lipiec 2009 Powiem tak.Mam i kanarka z duza cewka i 2500 gti(dalem 4300zl) z duza cewka pro.Ja chodze z Gti a kolega z moim kanarkiem i czesto robimy testy.Gti daje rade po glebokim osluchaniu na glebokie doly ale takie powyzej metra,wtedy kanarek wymieka.Na drobnice do 30 cm oba sprzety ida prawie leb w leb -pomijam naprawde drobniutkie kolorki.Pozdrawiam Vorax
FAGIL Napisano 16 Lipiec 2009 Napisano 16 Lipiec 2009 przez rok kopalismy tylki kanarkami chopakom z rutusami i xtera 70 byli zalamani ale z 70 wkoncu sie nauczyl i teraz nam nie do smiechu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.