vascode Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 no cóż co niektórzy nie za bardzo zrozumieli sens tego postu ale cóż... ;pmoże zapomniałem dodać znak zapytania po wyrażeniu marzenie"...kompozycja znajduje się w Twierdzy w miejscowosci Pula w Chorwacji :)pzdr Ł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Legnica Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Znam to miejsce, to w Horwacji, w tym forcie jest na prawdę oo zwiedzać, to w Puli na półwyspie Istria, są między innymi włoskie działka pepanc., i silniki chyba z Liberatora zestrzelonego nad Adriatykiem, hitlerowskie flagi, sporo staroci, a tych stenów to naprawdę żal, to coś jak nasza radosna twórczość z Kasiny. Na pewno swoją wymowę artystyczną ma, ale zabytków żal....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blezor Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Alez nikogo nie chcialem urazic piszac porabany kraj". Chodzilo mi o przepisy, bo sa porabane, nie tylko w sprawach odkrywania, a kraj piekny i owszem. Kazdy kto sie w nim wychowal to go napewno mile wspomina. A o tych co oddawali za niego zycie to nie mieszajmy do tematu, bo nie wypada, kazdy ma o tym inne zdanie, a oni leza pod ziemia,a my im nie odajemy honorow, tak jak pisze nie wypada. Inna rzecz, ciekaw jestem jezeli znalazl by sie jakis artysta-spawarz-odkrywca. I powiedzmy ze ma cos takiego w swoim posiadaniu. Teraz bierze spaware i robi sobie z tego bardzo oryginalna brame wjazdowa na swoja posesje. Gustowna, oryginalna niespotykana brama. Jak wiadomo jakie wejscie do domu tacy domownicy. Wiec mielibysmy doczynienia z prawdziwym kolekcjonerem. I teraz sprawa. Czy nasze porabane panstwo, pisze o przepisach i ludziach ich strzezacych, czyli niebiesko-mundurowych, czy by podjechali i sprawe robili? Jak to by bylo moje to bym powiedzial: a co panowie widza? Bo ja brame zrobione z odpadow, z ktorymi nic sie nie zrobi. Co by bylo w takiej sytuacji? Moze troche pofantazjujemy? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Skarb odkopany w Głogowie.... różne ciekawe numizmaty. Wpisując w wyszukiwarce skarb Głogów znajdziecie więcej informacji min jakie monetki wchodziły w skład skarbu oprócz patagonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Jakby ktoś zrobił taką bramę, to mamy możliwe np. takie warianty: - przed bramę zajeżdżają wozy transmisyjne telewizji, ciągną kable i rozstawiają się anteny, do tego całość wentyluje od góry śmigłowiec z kolejnymi operatorami kamer. Zajeżdżają następnie furgonetki z gustownymi białymi pasami, cywilny samochód z granatowym kogutem, wysiada z niego pan, przemawia do kamer o sukcesie w postaci namierzenia niebezpiecznego kolekcjonera, który w tak bezpośredni sposób zaprasza przedstawicieli grup przestępczych. W tle, jako taka kończąca relację przebitka, dwóch panów w cywilnych ubraniach, ale w kamizelkach wyprowadza nieszczęśnika z kurtką na głowie.- wariant bardziej prawdopodobny, tak na poważnie: przyjeżdżają panowie służbowo, pokazują pismo, że trzeba zdemontować i oddać, a przy okazji chcieliby zobaczyć, czy na terenie posesji nic nie zostało. Grzecznie, kulturalnie, ale stanowczo. W tym wariancie - bez rozgłosu.Ja bym to tak widział. W dobrym, pięknym kraju, ale z dziwnymi przepisami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 I jeszcze jedno: Kol. Blezor napisał: ...Bo ja brame zrobione z odpadow, z ktorymi nic sie nie zrobi..."Wszystko zależy, jak zinterpretują te odpady oficjalne organy, a nie jak interpretuje je właściciel, a z tym może być różnie. W lipcowym numerze ogólnopolskiego miesięcznika o broni Arsenał" ma być zamieszczony bardzo ważny z tego punktu widzenia artykuł - opinia ekspertów, prawników biorących udział w orzekaniu dotyczącym broni, o istotnych częściach broni, o tym jak traktować już przerobione/obrobione/uszkodzone elementy itp. Zaskakujące jest to, że wbrew pozorom, zawierać ma on optymistyczne dla kolekcjonerów informacje, bo zdroworozsądkowe, i zarazem oparte na ustawie (nie reklamuję, i nie jestem autorem tego tekstu - ale jak przeczytałem w zajawce, może się on przydać w praktyce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.