Skocz do zawartości

Bitwa o Skarżysko - 11 lipca 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Scharfschutze zapewniam Cie błagam Cie uwierz mi ta torba jest na 1000 procent PRL owska zadna saperska nigdy nie stała przy niemieckiej jest gorsza od szwajcara o kbw nie wspomne-ale funkcjonalna i jak Jaś ja lubi bedzie z nią latał.Kupiłem już z tego powodu że to nie orginał kilo żyletek żeby sie pochlastać.Chcesz zdjecie tej torby po co? żebyś mógł napisać że nie jest zgodna epokowo?Nie wiem czy zauważyłeś PIACH tez jest nie orginalny pochodzi odemnie z piaskownicy!Rozumiem jak sie przywalalili chłopcy z małymi h..kami że ktoś w szwajcarch biegał ale teraz juz nie ma sie do czego czepiać to swojego ego i podniete szukają w guziczkach ,torebkach,paseczkach.Nie martwcie sie małe jest piękne!!!

Widzisz Klemens, czepianie sie jest nieuniknione.
Wyeliminowaliśmy szwajcary i różne takie dziwactwa na imprezach, wejdźmy więc na poziom eliminacji dziwacznych szczegółów. To naturalna ewolucja rekonstrukcji - tak ja to pojmuję. Oryginałami nigdy nie będziemy - nie przesadzajcie z tym piaskiem, cz grupą krwi. Rozmawiajmy jak poważni ludzie. Wystarczyło przecież nie wziąć tej dziwacznej torby i nie psuc starannie odtworzonej całości (impression - swietnie pasuje takie ładne słówno zza oceanu).

Bo widzisz Panie Klemens, prosiłem o fotkę, żeby się z niej pośmiać, wszak wiadomo, że śmiech to zdrowie. Moje ego jest na tyle prawidłowe, że nie wciskam ludziom kitu, i mając do wyboru, biegać jako saper" z torbą listonosza, albo bez niej wybrał bym bramkę numer 2. Pomijam juz fakt, że są dostępne zdjęcia i wymiary prawidłowej torby minerskiej i można zrobić repro. Skoro nie chce wam się dbać o szczegóły to po co wybieraliście taką formację? Trzeba było wybrać rekonstrukcję leśnego dziada - wtedy nikt by się nie czepiał. Nikt nie mówił, że będzie lekko. A faktycznie Panie Ursus, eliminacja szwajcarów" to powód do wielkiego święta - nic dziwnego, że uważasz, że się czepiam. Obecnie, przy obecnej dostępności replik i materiałów - dziwi mnie szczerze to co widzę.

Scharfsutze wiedziałem do czego dążysz prosząc o zdjęcie, dlatego Cie sprowokowałem .Łatwo było odgadnąć twoje intencje ale muszę Cie zmartwić ,ta torba nie była użyta w rekonstrukcji korzystaliśmy z niej przy przygotowaniach do niej ;)Chciałeś się wykazać znajomością tematu to Ci się udało.Jak pokażesz mi choć jedno zdjęcie z jej użyciem na polu walki to przyznam Ci racje.Tak więc nie zarzucaj komuś braku profesjonalizmu.Nie chcę więcej dymu robić na forum bo to bez sensu.Jednego się nauczyłem że zdjęcia na forum to pożywka dla loży szyderców".Ja na tym kończę i się więcej nie wypowiadam w tym wątku.Nie żywie do Ciebie urazy ale zamiast krytyki wolał bym poczytać o wrażeniach z tej rekonstrukcji a do doszukiwania się nieścisłości w inscenizacjach założyć osobny wątek.

poczytalismy i ok. admin możesz trochę posprzątać? bo robi sie pieprzenie w bambus..
post miał dotyczyc rekonstrukcji w skarżysku a nie wycieczom osobistym.
stwierdziliscie kolor hełmów ok, mp i ładownice.ok..

Hm, kadr nie pozwala stwierdzić, czy element wyposażenia był widziany np. przez publiczność w trakcie inscenizacji.

A współczesne elementy często są przemycane na pole rekonstrukcji w zbożnych celach (petardy w pudełkach, aparaty fotograficzne itp.) Ważne, żeby pozostały kulisami" i nie psuły wysiłku rekonstruktorów.

Ze zdjęcia nie wynika, aby to miało miejsce.

A torba saperska to to doprawdy nie jest ;p

To naturalne moim zdaniem, że zawsze lepiej i szybciej dostrzega się minusy, niż plusy, ale takie wątki sa po to, aby wyciągać z nich wnioski. Gdyby nie one, wciąż tkwilibyśmy w epoce ddr-ów itp. A pozytywne akcenty?

U niektórych widzę już spodnie m37 - nie wiem co za grupa, ale wielki ukłon w ich stronę

Z kolei u Pana panie Klemens ładne hełmy i ogólny ubiór. Wielki plus dla Febla za fajną kaburę, widać, że orientuje się w temacie.

Jednak takie rzeczy jak prawidłowy ubiór ze sturma stał się już standardem i na nikim nie robi już takiego wrażenia, dlatego bardziej przykuwają uwagę niedociągnięcia.
Mnie osobiście podobają się fotki z pontonem. Widać progres i to, że ktoś zadał sobie choć trochę trudu, aby nie był to ponton z Lidla. Pomijam już sprawę z pływaniem na nim - co też nie było pewnie łatwe.

Więc widzisz Panie Klemens, to nie jest tak, że mi się tylko nie podoba, nie jestem człowiekiem, któremu nic się nie podoba i chcę zniszczyć reko. Ale cały czas mam nadzieję, że krytyki są brane do siebie i wyciąga się z nich jakieś wnioski. Dlaczego nie krytykuję broni i pojazdów?? - bo tego się nie zmieni. Ale reszta rzeczy może być podciągnięta. Fajnie wyglądacie, a ta torba tylko popsuła zdjęcie.

Jezeli nie będziecie się sami pilnowac to po prostu sprzątnę cały wątek, nie mam zamiaru spędzic polowy wieczoru na wycinaniu bzdetów, andronów i bredzenia. Moderator to nie sprzątaczka, obserwuję rozwój wypadków na tym wątku i kursorek myszki już kilkakrotnie krążył wokól opcji zamknij wątek lub usuń wątek. Zatem dyscyplina, dyzcyplina Szanowni użytkownicy

Niestety wiedza zarówno Forela jak i innych forumowiczów mnie przeraża .Jasiek niestety nie jest w stanie się bronić ,ponieważ moczy tyłek nad naszym pięknym morzem ,ale postaram się go obronić jako mojego towarzysza broni.To jest fotka tej torby na której Jasiek wzorował się tworząc torbę pokazaną na zdjęciu.Tytuł książki mało ważny.Jasiek pogada sobie na ten temat z Forelkiem po powrocie.troszkę zdrowia i czasu kosztowało go szycie tej orebki listonosza".nie jest to ideał, ale jak na pierwszy egzemplarz jest nieźle.może później damy leprze foty.wyposażenie jest też już prawie kompletne brak nam tylko wurgezange" klimatycznie odpowiadających reszcie.to tyle.co do ładownic kolegi z mp to moja wina nie dopatrzyłem .

Lefa!
Pojazdy to inna kategoria wagowa! Sam chyba wiesz jak jest z dostępnością sprzetu ciężkiego. Czeskie OT jeszcze ujdą. Takie PZ II Neu" od biedy też.
Z kolei zupełnie nie rozumiem tych bałwanów z sowieckimi Dnieprami, Uralami, K750. Do tego jeszcze te dziadowskie dwukołowe przyczepki...

Panie Okejos, krytykowanie Panzerki jest dopiero przykładem pieniactwa" - samym twórcą nalezą się wyrazy uznania, za olbrzymie przecież jak na warunki polskie przedsięwzięcie. Moim zdanie jest to inna bajka, której krytykować się nie powinno.

Trzymam kciuki i mam nadzieję, że po tiuningu będzie jeszcze ładniejsza. Z ciekawości zapytam jakie modyfikacje przejdzie?, czy jest to niespodzianka?

O torbie nie będę się więcej wypowiadał, ale czasami same chęci nie wystarczają.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie