maskot5pu Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 W imieniu grh Narew ,podziękowania i pozdrowienia dla organizatorów i uczestników tego wydarzenia.Mam nadzieję,że nasz 42 Pi.Btl. wypełnił swoje zadania należycie,sekcja polska również.Ottmar H.Pionier Btl. 42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur B. Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2009 Okejos skąd piach .... ??? a stąd :)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piechociarz Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 A bo Oni ciągle strzelali! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamol4 Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Zna ktoś tego nieboszczyka, co w bitwie z partyzantami zdjął hełm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sani_WH Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Znam jednego, któremu hełm spadł w czasie ginięcia" w potyczce z partyzantami, ale nie wiem czy o tego chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Bardzo fajne zdjecie.Scena jak z czołówki Stawki wiekszej niż życie" Bubu" od Skarżyska jesteś Kuba rozprówacz".Jasiek" i czego ty synka uczysz..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Boze ,jak on ten bagnet trzyma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Pik nie słyszałeś o minium bezpieczeństwa? bagnet jest tępy jakby sie polaczek niedaj boże podniósł to by wiecej już tego nie zrobił......nadziać sie nie trudno a i kłopot wtedy wtedy była by rekonstrukcja wydarzeń ale przed dochodzenówką ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Zawsze by sie po ręce zsunął nie robiąc kuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Ładna muzyka i dużo ciekawych zdjęć;http: //www.youtube.com/watch?v=oVtZM4mReiM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 http://www.youtube.com/watch?v=oVtZM4mReiM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 http://www.youtube.com/watch?v=GHQiQREP_fkNiestety warunki na polu oraz możliwości filmowania były bardzo ograniczone w związku z czym nie bardzo było co wycisnąć" z tego materiału filmowego ale lepiej troszkę gorzej niż wcale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Było bardzo fajnie. Dzięki za bombową imprezę.Szkoda tylko, że zapomniałem zabrać aparat ze sobą:(((A tam takie piękne TK w krzaczkach:)No i możliwość podłubania, a potem gibnięcia się" II - bezcenne:)))Serdeczne pozdrowienia dla całej ekipy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur B. Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 Ulrich z otwierania konserw egzaminu raczej nie zdał :))za to z autopromocji celujący (pokażcie mi kogos kto ma więcej fotek z relacji)Artur mam nadzieję, że zazdrość chłopaków z AA7 jaką widziałem w ich oczach kiedy przyszła do Ciebie pielęgniarka wynagrodzi Ci cierpienia i szycie paluszka :))PS. a skoro juz przy AA7 jestem - Willi jesteś świetnym dowódcą - chapeau bas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur B. Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 było realistycznie co się publice bardzo podobało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Hm…dostrzegam pewną niekonsekwencję na zdjęciu załączonym przez Klemensa – kolega na pierwszym planie ma ładownice na amunicję do K98k i MP40 (po mundurach sądząc to rok 1939, więc jego użycie to druga nieścisłość)…Oczywiście tak tylko się czepiam dla zasady… ;)PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Artur ,a skad ten niemiec wyrwal tego mosina ?Słyszałem tez o tym PZKPFW II ale nie myslalem ,ze tak tandetnie wyglada...Pierwszy raz go zobaczylem teraz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 kolego Hindus. jak ŁWF uruchomi mp 38.. będziemy go uzywać zamiast 40.. ale aby podnieść koszerność" pierwszy raz uzylismy (chyba) mp 28 - podobno strasznie nie poręczny klamot.kolega pik.... próbowałenm znaleść jakikolwiek pozytywny wpis w twojej działalności... i nie udało sie :D:D:D;D.a tak nawiasem - zrób se lepszą :)i żeby ukrócic czepianie sie mośków... jak sie domyslacie albo i nie było to spowodowane kolosalną!!!! zaznaczam kolosalną różnicą w cenie amunicji... i Ja!!!! podjąłem decyzję ze uzywamy pół na pół mosiny i mausy. miały co prawda isc w lini od wody ale jak to w ferworze walki sie pomieszało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 aa fakt ładownice i mp..... moje niedopatrzenie .. dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 „…ale aby podnieść koszerność" pierwszy raz uzylismy (chyba) mp 28 - podobno strasznie nie poręczny klamot…” – widziałem na wcześniej załączonym przez Ciebie obrazku i uważam to za fajny pomysł!PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Okejos - publicznoś~ć była faktycznie podjarana" serią po ziemi (i po pancerniaku)! :)Kilka zdjęć - 37 mm wz. 36 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.