mihura Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2009 Warto obejrzeć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Warto,jak na dawne lata ciekawe efekty pirotechniczne.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
H2HSnake Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 no mi bardzo podobały się sceny z Brygadą Karpacką :]chociaż walk tam nie było, ale miło było zobaczyć to w polskim filmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Film kręcony w Bułgarii, zdjęcia w Grecji zostały zrobione z ukrytej kamery, bo wtedy rządzili tym krajem czarni pułkownicy" a więc zrobienie tego filmu wymagało dużego wysiłku i szkoda, że oglądałem go ostatnio w stanie tragicznym, po prostu porysowana ściera, nieudolnie klejona, z chorymi kolorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Niestety czas robi swoje.Moje filmy kręcone 4 lata temu,przeniesione na CD już są ścierą,a czego można wymagać od filmu z przed ponad 30-tu lat.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Remasterowanie starych fimów daje wspaniałe efekty. Obejrzałem odcinek odnowionego Janosika, który technicznie prezentuje się wspaniale i tylko sposób filmowej narracji, legion aktorów świętej pamięci uświadamia nam, że ten film ma 35 lat.Jak odnowisz to zarobisz i autorzy potem mają na masło do chleba a fiskus podatek do zatkania dziury. Najbardziej boli, że obcy koszą nam przynależny szmal (vide Criterion), a u nas dopiero początek, pierwsze jaskółki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Witam!Dziś na TVP-1 o godz.20:25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Ciekawy dokument na temat remasteringu:http://eprzetargi.org/Ogloszenie.aspx?pid=843597120780,00 złotych i film znowu można oglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.