Latajaca-Trumna Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2009 Ostatnio, udzielajac sie w watku http://www.odkrywca.pl/grzybole-na-wykopkach-,654382.html#654382 gleboko zaniepokoil mnie pewien fakt. Mjanowicie co sie stalo z kolega Filixxx, czcigodnym zalozycielem watku??? Mhy, czyzby to jednak nie byly kurki? A to nasunelo mi mysl glebsza ktora ujolem w formje wierszyka i pozwole sobje umjescic w nowym watku.Dedykuje grzybjazo-poszukiwacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2009 Tytul: Z Wykrywka Na GrzybyWszystkich ogarnal amok jak gdyby,Wszyscy by tylko na grzyby na grzyby!Niewazna wykrywka,Niewazna szkola, Na grzyby, na grzyby!Narod nasz wola.Wszyscy poszukiwacze maja alibi,A to alibi to ten zew ich grzybi.Rzuca sie wszystko i hyc! Pod krzeczek Moze pod krzaczkiem rosnie maslaczek?Spod tego krzaczka pod swierczek hyc!Moze pod swierczkiem przycupnol rydz?Spod tego swierczka pod sosne nurka,Moze pod sosna trafi sie kurka?W Lesku,W Niedzicy,W Brezgu,W Ostrodzie,Kucaja poszukiwacze w pocie i w trudzie. Tacy, co nawet w kosciach im strzyka,Gna sie do ziemi po borowika.Zeby na zime zdobyc zakonske,Schyla sie narod po byle gaske.Po byle gaske po byle kozaka,Bo ci w tych grzybach sila jest taka!A potem narod te grzyby je.I czesc z nas umjera a czesc NIE! Ta czesc narodu co sie ostaje, Ta druga, ta wieksza niby,Rok potem znow lapje wykrywke i chyc na grzyby!(Przerobilem z wierszyka Ludwika Kerna) LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 No brawo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 fajne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Wierszyk super - pogratulować :)PS - nie wiem dlaczego styl pisania i specyficzne poczucie humoru kojarzy mi się z kol. Kopijnikiem ... ;)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filixxx Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Witam, szczególnie tych co włożyli mnie do trumny... :PKolego Latająca-Trumna, przepraszam, że nie uczestniczę w rozmowach na wątku o grzybach, który to sam założyłem.Jestem daleko od naszego pięknego kraju i lasów. Więc nie mogę się pochwalić swoimi zdobyczami. Lecz cały czas śledzę wątek i cieszę się, że ci się podoba.Oczywiście wierszyk przecudny... :PI kurki były na prawdę bardzo smaczne...Pozdrawiam wszystkich odkrywco-grzybiarzy i poetów... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2009 Hej hej kolego Filixxx! Uff... a juz sie balem ze to nie byly kurki! A wiec specjalnie dla Ciebje, coby Ci smutno nie bylo na 'wygnaniu' pjosenka o pewnym czolgu z tego forum. Czyli radosna twurczosc LT ciag dalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2009 Zdjecie kolegi 'Benigsen'Pomysl na piosenke dostraczyl mi ten watek:http://www.odkrywca.pl/w-sprawie-pojazdu-spod-gorowa-ilaweckiego,238952.html#238952 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2009 Sadze ze watek ten i histroia tego ‘potwora’ zasluguje na osobna piosenke a wiec dla was koledzy:Tytul: Zlosliwy ‘Czolg’ Siedzę sobie tu pod mostem juz od lat, i niejeden chciał mnie ruszyć dzielny chwat. Próbowali, oglądali, jednak rady mi nie dali, Klęli mnie na cały głos, a sukces był o włos! Ref.: No, bo ja jestem taka mała, lufa zardzewiała, Chociaż życie mi poświęcisz, To mnie nigdy nie odkręcisz. Choćbyś kręcił razy sto, Nie uda Ci się to! Widok dobry z tego miejsca wkoło mam, tluka wkolo mlotkiem- co mi tam! Kiedy woda mnie spłukuje, nieco jeszcze skoroduję, Jednak tym nie martwię się, wiatr wysuszy mnie! Ref.: No, bo ja jestem taka mała, lufa zardzewiała, Chociaż życie mi poświęcisz, To mnie nigdy nie odkręcisz. Choćbyś kręcił razy sto, Nie uda Ci się to!Rzekł raz kumpel do Trumienki: Słuchaj Zdziś, Sprawa ma być rozwiązana jeszcze dziś." Trumna złamał trzy brzeszczoty, łeb mu zlały siódme poty, A moderator widząc to, ręką machnął... O! Ref.: No, bo ja jestem taka mała, lufa zardzewiała, Chociaż życie mi poświęcisz, To mnie nigdy nie odkręcisz. Choćbyś kręcił razy sto, Nie uda Ci się to!Raz poszukiwacz z wielkim młotem na mnie wpadł, Tłukł mnie z furią i łoskotem, w końcu zbladł. Taką mi urządził mękę, bo mu rozciachałam rękę, Jeszcze mowę do mnie miał, brzydkie słowa znał! Ref.: No, bo ja jestem taka mała, lufa zardzewiała, Chociaż życie mi poświęcisz, To mnie nigdy nie odkręcisz. Choćbyś kręcił razy sto, Nie uda Ci się to!Pewien kolege z tego forum, co zębami miażdżył szkło, Wziął mnie w gębę, jak kleszczami... No i co!? I z uśmiechu jak marzenie pozostało mu wspomnienie. Dziś omija mnie jak wesz, mało mówi też… Ref.: No, bo ja jestem taka mała, lufa zardzewiała, Chociaż życie mi poświęcisz, To mnie nigdy nie odkręcisz. Choćbyś kręcił razy sto, Nie uda Ci się to!Znany ‘odkrywca’ z wielką głową tak, jak dzban, Chciał mnie zniszczyć naukowo - mówię wam! Trzy godziny medytował, mierzył, sprawdzał, kalkulował, Wreszcie splunął na mnie: Tfuu! Danych zabrakło mu… No, bo ja jestem taka mała, lufa zardzewiała, Chociaż życie mi poświęcisz, To mnie nigdy nie odkręcisz. Choćbyś kręcił razy sto, Nie uda Ci się to! Nie uda Ci się to! Nie uda... Ci się... toooo...!O nie!He he,Serdeczne pozdrowienia, Trumienka. Orginalne slowa i muzyka: Lucjusz Michał Kowalczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Kopijnik na urlopie Krecik, więc raczej rośnie Mu Konkurencja" :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Chyba że tak... :)Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=568595#569599:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Jak dziś na forum poetycznie. Ujeliscie mnie tymi wierszami za serce.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.