Skocz do zawartości

Aktualne mapy

Gniewkos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Jak byłem u kolegi Roadrunner miał on mapę wydawnictwa Demart,okolice Warszawy nie pamiętam skali ale nie była jakaś rewelacyjnie dokładna myślę że ok 250000 były na niej zaznaczone miejsca (nawet te z lat 17...) bitew takimi dwiema szabelkami, poszukuję takiej mapy (może być też inne wydawnictwo) dla Wielkoposlki, może być Poznań z okolicami.
Byłem teraz w Tesco ale niestety nie znalazłem mapy z takim oznaczeniem., na stronie domowej wydawnictwa też lipa...
Ma ktoś może jakieś namiary na taką mapkę?

pozdro!
Napisano
Ok szukałem ale niestety nic... znalazłem tylko mapę online terenu jaki mnie interesuje ale zaznaczone są grodziska tylko, a te jako tako mnie nie interesują.

Koledzy z Wielkopolski nikt nic nie ma?
Napisano
dla wielkopolski ze starszych w miare szczegółowych to
Reymann
Quadratmeilenblatter
einstichblatt
von Schmettau wydał mapy 1:50000

są tam zaznaczone miejsca bitew dwoma szablami

możesz zobaczyć na stronie
Wzkart
topmapa
lub w księgarni technicznej na półwiejskiej w poznaniu
Napisano
Dzięki Panowie
mapki z Głosu Wielkopolskiego gdzieś mam muszę je poszukać i do nich zerknąć

pozdro!

ps. jak ktoś ma coś jeszcze na oku to proszę o wpisy
Napisano

mapy Topmapa odpadają mam dwie Ziemia śremska i powiat poznanski i nic nie ma takiego. Z map ktore posiadam z Głosu Wlkp to na 12 arkuszy tylko w jednej mapie było takie coś...

Napisano
Dokładnie o coś takiego chodzi, cmentarze wojenne i bitwy, tamta mapa była nowa, z tego toku lub zeszłego, chyba, że takie wydanie z takimi oznaczeniami było robione tylko dla Warszawy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie