Gniewkos Napisano 10 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2009 Witam!Jak byłem u kolegi Roadrunner miał on mapę wydawnictwa Demart,okolice Warszawy nie pamiętam skali ale nie była jakaś rewelacyjnie dokładna myślę że ok 250000 były na niej zaznaczone miejsca (nawet te z lat 17...) bitew takimi dwiema szabelkami, poszukuję takiej mapy (może być też inne wydawnictwo) dla Wielkoposlki, może być Poznań z okolicami.Byłem teraz w Tesco ale niestety nie znalazłem mapy z takim oznaczeniem., na stronie domowej wydawnictwa też lipa...Ma ktoś może jakieś namiary na taką mapkę?pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Ja widziałem takie mapy dla okolic Chełma, nawet miejsca upadku V2 były zaznaczone, popatrz za regionalnymi wydawnictwami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2009 Ok szukałem ale niestety nic... znalazłem tylko mapę online terenu jaki mnie interesuje ale zaznaczone są grodziska tylko, a te jako tako mnie nie interesują.Koledzy z Wielkopolski nikt nic nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian84 Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Swego czasu Głos Wielkopolski wydawał mapy z sobotnim numerem, były tam mapy wielkopolski i nietylko, może tam coś takiego było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talgo Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 dla wielkopolski ze starszych w miare szczegółowych toReymann Quadratmeilenblattereinstichblattvon Schmettau wydał mapy 1:50000są tam zaznaczone miejsca bitew dwoma szablamimożesz zobaczyć na stronie Wzkarttopmapalub w księgarni technicznej na półwiejskiej w poznaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2009 Dzięki Panowie mapki z Głosu Wielkopolskiego gdzieś mam muszę je poszukać i do nich zerknąćpozdro!ps. jak ktoś ma coś jeszcze na oku to proszę o wpisy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian84 Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 chodzi o coś takiego ... mapa turystyczna woj. stołecznego lata 70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian84 Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 mapy Topmapa odpadają mam dwie Ziemia śremska i powiat poznanski i nic nie ma takiego. Z map ktore posiadam z Głosu Wlkp to na 12 arkuszy tylko w jednej mapie było takie coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 15 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2009 Dokładnie o coś takiego chodzi, cmentarze wojenne i bitwy, tamta mapa była nowa, z tego toku lub zeszłego, chyba, że takie wydanie z takimi oznaczeniami było robione tylko dla Warszawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian84 Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 mozliwe, patrz na mapy turystyvzne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.