nedved Napisano 9 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2009 Jakiś czas temu kupiłem kramre niemiecką wykonaną z cynku w nienajlepszym stanie. Jestem początkujący i chciałbym ją jakoś zabezpieczyć przed niszczeniem (zakonserwować). Czego użyć? Jakich środków? Słyszałem że czasem używa się nawet WD40. Proszę o podanie róznych propozycji zabezpieczenia.Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 wrzuć ją do ropy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 cynk jest utratnym metalem, grunt to nie czyscić jej mocno - mechanicznie..przetrzeć WD-40 albo olejem, delikatnie - pędzelkiem, nie trzeć mocno, bo odsłonią się popękane purchle..pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.