Proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu. Jak mi się uda to wstawię lepsze fotki, na razie opisze co i jak. Generalnie 2 twarze na tle flagi kubańskiej ze stylizowaną kotwicą w tle. U góry na wstędze" napis CUBA TERRITORIO LIBRE de AMERICA", na dole natomiast na czerwonym tle litery S.N.T.M.P.". Z tyłu jest ślad po szpilce/agrafce, która była pionowo zamocowana. Znalazłem tego dziwioląga na Wyspie Sobieszewskiej, między II-wojennymi okopami, także i miejsce i głębokość zalegania (ok 25 cm. - nie w ściółce) raczej wyklucza współczesne pochodzenie. Googlując niestety nic konkretnego nie znalazłem na temat tej odznaki". Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam
Pytanie
Zajec
Proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu.
Jak mi się uda to wstawię lepsze fotki, na razie opisze co i jak. Generalnie 2 twarze na tle flagi kubańskiej ze stylizowaną kotwicą w tle. U góry na wstędze" napis CUBA TERRITORIO LIBRE de AMERICA", na dole natomiast na czerwonym tle litery S.N.T.M.P.". Z tyłu jest ślad po szpilce/agrafce, która była pionowo zamocowana. Znalazłem tego dziwioląga na Wyspie Sobieszewskiej, między II-wojennymi okopami, także i miejsce i głębokość zalegania (ok 25 cm. - nie w ściółce) raczej wyklucza współczesne pochodzenie. Googlując niestety nic konkretnego nie znalazłem na temat tej odznaki".
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.