Skocz do zawartości
  • 0

znaczek ze smokiem

hakoff

Pytanie

Napisano

Znalazłem taki oto znaczek. Co na nim jest każdy widzi. Znaleziony kilkanaście cm pod ziemią na miejscu potyczki z września 1939 roku razem z guzikami i łuskami z epoki. Początkowo uznałem go za jakąś cywilną ozdóbkę, ale później pomyślałem, że może ma ona jednak militarny rodowód, bo wiadomo, nadzieja umiera ostatnia ;)

Internet oświecił mnie, że były odznaki, znaczki wojskowe na których widniał smok co jeszcze bardziej mnie ośmieliło żeby tu napisać.

Wszelkie sugestie mile widziane.

Darz dół!

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazłem taki oto znaczek. Co na nim jest każdy widzi. Znaleziony kilkanaście cm pod ziemią na miejscu potyczki z września 1939 roku razem z guzikami i łuskami z epoki. Początkowo uznałem go za jakąś cywilną ozdóbkę, ale później pomyślałem, że może ma ona jednak militarny rodowód, bo wiadomo, nadzieja umiera ostatnia ;)

Internet oświecił mnie, że były odznaki, znaczki wojskowe na których widniał smok co jeszcze bardziej mnie ośmieliło żeby tu napisać.

Wszelkie sugestie mile widziane.

Darz dół!

Napisano
kolego abcd, jestem pod wrażeniem :) no to mamy mniej więcej czasokres w ktorym to mogło powstać. tylko nadal nie wiemy co to, bo chyba raczej nie znaczek pielgrzymi.

ale grunt, że mamy jakiś trop. dzięki :)
Napisano
masz coś podobnego, ok. ale wiesz co to jest? ;)
ja znów dziś spędziłem troche czasu na szukaniu jakichś info o tym moim znaczku. niestety nic. nie przypominam też sobie żebym widział coś podobnego do Twego. Ten Twój znaczek ma z tyłu jakiś zaczep?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie