GeneralRemek Napisano 4 Lipiec 2009 Autor Napisano 4 Lipiec 2009 Jeżeli już było to przepraszam, ale wyszukiwarka odmówiła posłuszeństwa.Mam zegarek, prawdopodobnie WH, zdjęciem niestety nie dysponuję, więc napiszę, co tam jest (zekarek oczywiście na rękę):ORIOSAswiss17 jewels(wskazówki)WEHRMACHTSWERKINCABLOCDziękuję z góry !
GeneralRemek Napisano 4 Lipiec 2009 Autor Napisano 4 Lipiec 2009 Kolego Vorax, nie wiem czy w swojej wypowiedzi zawarłeś ironię, ale mówię prawdę. Fotki załączę najprędzej jak to będzie możliwe, ale nie wiem jak szybko, bo jestem na wakacjach. W zamian mam coś takiego:http://i15.ebayimg.com/08/i/001/4e/7d/341a_1_sbl.JPGukład napisów taki sam, ale mój zegarek juest dużo starszy, i różni się wieloma rzeczami od tego powyżej.
GeneralRemek Napisano 4 Lipiec 2009 Autor Napisano 4 Lipiec 2009 A, i mój nie ma tego swiss ra" na dole
Vorax Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Zegarek ktory wkleiles jest z lat 70 tych czyli ani przypial ani wypial do tematu .Moim celem jest jedynie ironia konstruktywna a celem nadrzednym profesjonalna identyfikacja i obalenie tez falszywych.Jesli to co mowisz jest prawda to Twoj kolega bedzie bogatym czlowiekiem gdyz bedzie mial jedyny mechainzm wyprodukowany specjalnie dla wermachtu i tak sygnowany.Pozdrawiam Vorax
GeneralRemek Napisano 4 Lipiec 2009 Autor Napisano 4 Lipiec 2009 Oczywiście nie chciałem być niemiły. Bogatym człowiekiem mówisz... A ile taki zegarek jest wart? Pozdrawiam !
Vorax Napisano 4 Lipiec 2009 Napisano 4 Lipiec 2009 Napisze/powiem jak zobacze zdjecia .Pozdrawiam Vorax
Vorax Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 Przykro mi ale ten zegarek jest z lat 70 tych tyle ze bardziej dobity od tego z ebaya w linku wczesniej.Okreslenie wehrmachtswerk" moze nawiazywac do mechanizmu A.S 1930 ktory to byl montowany w pewnej czesci zegarkow wojskowych WH i wizualnie jest TROCHE podobny.Tak naprawde ten zegarek z WH i II wojna ma malo wspolnego-chwyt reklamowy firmy.Odnosnie zegarkow dla WH.W wiekszosci byly one produkowane w Szwajcarii.Na potrzeby wojska musialy miec czarna tarcze z fosforyzowanymi cyframi,miec zakrecany tylny dekiel i balans antywstrzasowy tzw incabloc lub antischock tak by zegarek nie wykotwiczal sie podczas wstrzasow.Ten wymog spelnilo wiele firm.Dla Kriegsmarine wymogi byly troche inne(jasny kolor tarczy,dekiel tylny wciskany,mniejsze gabrayty zegarka prawie damska linia.Dla Luftwaffe byly jeszcze inne.Wartosc tego zegarka 50-100zlPozdrawiam Vorax
GeneralRemek Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Napisano 8 Lipiec 2009 Witam, mam już zdjęcia. Niestety w Imageshacku, bo jakbym to miał pomniejszyć do rozmiaru 800x600 to kompletnie nic nie byłoby widać.http://img30.imageshack.us/gal.php?g=64588154.jpgProszę o wycenę i jednocześnie dokładną identyfikację.
GeneralRemek Napisano 4 Lipiec 2009 Autor Napisano 4 Lipiec 2009 Jeżeli już było to przepraszam, ale wyszukiwarka odmówiła posłuszeństwa.Mam zegarek, prawdopodobnie WH, zdjęciem niestety nie dysponuję, więc napiszę, co tam jest (zekarek oczywiście na rękę):ORIOSAswiss17 jewels(wskazówki)WEHRMACHTSWERKINCABLOCDziękuję z góry !
grove3 Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 Ten zegarek został wyprodukowany w latach 70-tych tak jak napisał Vorax a napis WEHRMACHTSWERK" jest chwytem reklamowym i znaczy że został wyprodukowany wg . specyfikacji wojskowych . Coś jak noże Rambo z pojemnikiem w rękojeści a w środku żyłka , noktowizor , zapalniczka , długopis i składniki do zrobienia bomby .
Pytanie
GeneralRemek
Mam zegarek, prawdopodobnie WH, zdjęciem niestety nie dysponuję, więc napiszę, co tam jest (zekarek oczywiście na rękę):
ORIOSA
swiss
17 jewels
(wskazówki)
WEHRMACHTSWERK
INCABLOC
Dziękuję z góry !
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.