batoni Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Napisano 22 Czerwiec 2009 Witam!Co to za buteleczka? Znalazłem ją z zawartością - pachnie jak likier. Proszę o jekiekolwiek informacje na ten temat. Z góry dzięki! pzdr
Swiety82 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Mój błąd... tak to jest jak się sugeruje wiki... :)
Swiety82 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Ciężko powiedzieć... Cointreau to przepis na likier sam w sobie a nie nazwa firmy czy marka... myślę że jedyna podpowiedź to kapsel... a i nie wiem od kiedy takie kapsle a'la polmos były stosowane... raczej powojenny.Co nie oznacza że nie dobry :D...i z Wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/CointreauPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 16:16 23-06-2009
batoni Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Napisano 22 Czerwiec 2009 Witam!Co to za buteleczka? Znalazłem ją z zawartością - pachnie jak likier. Proszę o jekiekolwiek informacje na ten temat. Z góry dzięki! pzdr
1szybki Napisano 22 Czerwiec 2009 Napisano 22 Czerwiec 2009 a obrączczka była zerwana czy orginalnie zakręcona generalnie jak by było zamknięte fabrycznie to chyba na miejscu bym wypił mniam mniamco do id.wpisz napisy z kapsla w google i wszystko jasne
BunsenHoneydew Napisano 22 Czerwiec 2009 Napisano 22 Czerwiec 2009 albo tak:Truskawki a' la Romanow - składniki * 1/2 kg truskawek * 50 ml likieru Cointreau lub soku z pomarańczy * 2 łyżki cukru * 200 ml śmietanki 30-proc. (schłodzonej) * 100 ml gęstej kwaśnej śmietany 22-proc. (schłodzonej) * 1/2 łyżeczki olejku waniliowego (lub 1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią)sposób przygotowaniaTruskawki umyj i oczyść z szypułek, pokrój na połówki lub - jeśli są duże - na ćwiartki. Wymieszaj je z cukrem i likierem (albo sokiem), wstaw do lodówki na 4 godziny. Śmietankę (30-proc.) ubij z wanilią. Dodaj kwaśną śmietanę i dokładnie wymieszaj. Włóż truskawki do miseczek, polej je sosem, w którym się moczyły, i przykryj ubitą śmietaną
Swiety82 Napisano 22 Czerwiec 2009 Napisano 22 Czerwiec 2009 Figurine ou bouteille COINTREAU en porcelaine de LIMOGES mesurant 28 cm de hauteur et environ 14 cm de large en parfait état pas de fèl ni d'éclat, mais manque le bouchon.Au cul il est marqué Porcelaine de Limoges made in France", 10203/15000 et le sigle porcelaine France".Derrière d'après l'original crée par JEAN MERCIER en 1936"
Swiety82 Napisano 22 Czerwiec 2009 Napisano 22 Czerwiec 2009 Co prawda figurka 100% porcelanowa, ale przedstawiam twój likier :)
BunsenHoneydew Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 święty pozwól mi cię poprawić - cointreau to cointreau, tak jak grand marnier, jagermeister, czy chartreuse. Robi go tylko jedna firma. http://www.cointreau.com/the-house/saga-20.html
Pytanie
batoni
Witam!
Co to za buteleczka? Znalazłem ją z zawartością - pachnie jak likier. Proszę o jekiekolwiek informacje na ten temat. Z góry dzięki! pzdr
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.