Wyro Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Tu części patyny jeszcze nie zrywałem" i już mi się chyba nie che. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Tu ułamany szeląg Gustawa Augusta jak myślę, miedź wyszła ze sreberka (tak samo koledze, a zapomniałem o jego doświadczeniu z ta monetą przed). W każdym razie czekam na całego i już nie cytrynkuje GA. Za to monetka ta jest bardzo cieńka i ułamana i jest super testem na cewki i wykrywacze. Leżała na wierchu, a podniosłem ja na słabym sygnale Panem Kanarem (ACE 250) przy czym obok terka nie widziała tej monetki a na All Metal pokazuwała ja na minusowych wskazaniach. Tu pytanie dla speców od wykrywek: co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 rev. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Ładny guziczek grenadierski carski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Bączek, raczej od czako od strony zaczepów bocznych na pasek (łuski). Raczej carski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 rev. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 A może part 3-długo się otwiera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Jedno z najpiękniejszych moich znalezisk! Piękny stan. Dobrze zachowane pozłocenia. Uszko. Sygnatury. Labry... Słowem guzik oficerski z Księstwa Warszawskiego. 14 pułk piechoty lub kirasjerów (lub...?) i bardzo bym chciał wiedzieć kogo, ale poza kontekstem nie wiem czy dojdę. W każdym razie moja perełka:) Cały czas się nią cieszę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.