belba Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 nie daleko mojego miejsca zamieszkania pod sklepem jest taki koleś o niku siniak i nie trzeba go dotykać tak sam z siebie jest fioletowy.Może od tych grzybów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 kto wie może siniaki to ulubiona przekąska tego kolesia :] a fajnie by wyglądał temat o grzybie, na odkrywcy w dziale identyfikacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 faktycznie piaskowiec modrzak moja pomyłka!!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Tak masz racje kolego Pawlik, mjal taki ‘sztanski’ wyglad ze nie bylem pewien. Dzieki!A swoja droga ten ‘grzybowy watek’ jest super!Mhy… grzyba do identyfikacji fajny pomysl, ja moge ale nie dostane w zamjan karteczki? Na przyklad ten. (zdjecie oczywiscie robilem podczas poszukiwan). LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 A ten sobje ze mnie zakkpil! Wiecie co to za grzyb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 A takie 'potwory grzybowe' rosna w Rosji, no ale tam maja dobre warunki po Czarnobylu. Zdjecie NIE jest moje, skopjowalem je z internetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 A takie 'potwory' rosna u mnie. Moje najwieksze trafjenie grzybowe, mhy dobry temat na nowy watek... albo 'moje grzybowe kolekcje', co koledzy smakosze na to? Ja jestem za! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibol Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Takie rosną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibol Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 I dla oddania skali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLAS370 Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 kwietniowy spacerek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLAS370 Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 fot1.teraz wlazło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Panowie powiedzcie czy trafiają się wam jeszcze rydze? Bo w mojej okolicy jest to już rarytas.Oj, upiekło by się na goracej blasze kuchni posypując solą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 U mnie są, ale trzeba znać miejscapozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 dokładnie tak jak u mnie. jest tylko jeden lasek porośnięty charakterystycznym mchem gdzie co roku jest wysyp. będę miał aparat to też jakieś fotki wrzucę. a co do tego gigantycznego borowika z rosji - w polsce jakby się uparł też by znalazł ( średnica kapelusza największego borowika jakiego znalazłem - 25 cm.) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Do OLAS370 grzybek ladny rosnie tylko na wjosne (od marca do maja). Jest maly, ladny, ale smjertelnie trujacy wiec odradzam konsumcje, jest to oczywiscie Piestrzenica udajaca smardza. LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Do kol. Zibol, padlem!!! Gdzie takie cuda rosna, to naprawde kolega znalazl czy to z internetu? A wogule jak sie nazywa ten grzyb?Pozdro, LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibol Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Jadalny... w Meksyku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 było sporo koźlarzy ale żaden do wzięcia.Robaki mają ucztę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Dla was koledzy:http://www.odkrywca.pl/smjeszne-wiersze-i-piosenki-dla-poszukiwaczy,655489.html#655489 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 12 Lipiec 2009 Share Napisano 12 Lipiec 2009 Niektóre grzyby są rzeczywiście ciężkostrawne dla każdego. Ulubione przez wielu kurki najczęściej przelatują przez układ pokarmowy bez większych zmian ( znajomi powiadają złośliwie, że kurki to grzyby wielokrotnego użytku). http://www.kki.pl/zenit/grzyby_spyt/wartosci_odzywcze_grzybow.htmMoże i nie są zbyt zdrowe ale samo zbieranie na pewno jest.Pozdrawiam i smacznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 A oto łupy z ostatniej wyprawy. Mniej kopania, więcej grzybobrania. Gdyby nie to, że miejsce wydrapane już wcześniej, byłoby dużo więcej. Tym razem nie proszę o identyfikację:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Piękny widok kurki grzyby wielokrotnego użytku"chyba najsmaczniejsze grzybolki,oczywiście za pierwszym razem he he.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Podobno dopiero po trzecim elaborowaniu" kurek do wnętrza stają się nierozpoznawalne jako grzyby :->C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibol Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Nawet robole ich nie chcą....;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Chyba nie do końca zrozumiałem intencje szanownych Kolegów. Ja tam kurki ubóstwiam:) Szczególnie zupę kurkową albo kurki w occie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.