arci Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 fot.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 Arci - te pierwsze to maślaczki czy halucynki ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 Dzięki Krecik za pozdrowionka ja też zdrówka życzę a kolega L.T pewnie ma dyżur w pogotowi.Nie leci za nisko bo mi komin zwalisz ASIE PRZESTWORZY.arci ten podgrzybek to tegoroczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 krecik wz. 65 powiem szczerze że nie mam zielonego pojęcia co to za gatunek ładne były to strzeliłem im fotkę.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 belba niestety w tym roku jeszcze nie znalazłem podgrzybka ale widziałem już u nas na rynku u handlarzy.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 Do 'arci' bardzo ladna ta pjerwsza fotka siwetny swiatlocien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 Szmaciak gałęzisty tego znacie?:) mam miejsce gdzie występują bardzo gęsto w zwykłym lesie:D szkoda, że pod ochroną ścisłą:)sam zapach to już odlot:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 sama nazwa to już odlot :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 Nazwa fajna ale ze smakiem nie ma nic wspólnego... zapewniam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 Tego grzybola spotkałem w zeszłym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibol Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 Czasami na torfowych ziemiach, przy bagnach takie koźlarki rosną... Biotop... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 A ja słyszałem że już Kanie się pokazują, więc pewnie niedługo wyruszę na łowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Swiety u mnie już z miesiąc są! wlkppozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 No właśnie na samym początku miesiąca latałem za Kaniami i nic, może od lasów zależy, nie wiem. Ale może jutro wreszcie poszperam" za alerzami" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 oj padre sa już u nas sa szkoda ze aparatu nie miałem jakie piękne sztuki stały na pewnej łączce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 mam taką łąkę w lesie (polana?) w zeszłym roku poszliśmy z moją dziewczyną to wyszło 40 szt niektóre po prostu jak parasol:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 No nie, w takim razie jutro na pewno idę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 u mnie też są od około 2 tygodni ( najwięcej na łąkach i na skraju lasu) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 U mnie tylko rosna mutanty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latajaca-Trumna Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Dziwnie to brzmi na forum 'odkrywcy' ale przy okazji prosze o pomoc w identyfikacji tego oto grzyba. Znaleziony w Broku w Puszczy Bialej. Nie jest to oczywiscie 'szatan'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcorn65 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Podgrzybek albinos???Pzdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 jest to z tego co mi gdzieś tam świta jakaś odmiana borowika szatańskiego... jak nazwa wskazuje lepiej nie próbować...pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Załóż temat na ID :)))Jeśli po przekrojeniu będzie goryczkowaty w posmaku(posmaku-nie po zjedzeniu :P) to lepiej sobie dać spokój... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Witam. To jest siniak. Grzyb jak najbardziej jadalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Zapomniałem dodać, że jak się go dotknie, to robi się fioletowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.