kartacz Napisano 15 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Mam aluminiową carską manierkę lecz jest troszkę zagięta.Jak ją wyprostować,miałem propozycie nalać wody zakorkować i do zamrażarki lub nalać wody zakorkować i na ogień iciśnienie pary lub zamarzająca woda ją wyprostuje.Czy ktoś prubował coś podobnego.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Z ogniem ja bym nie próbował, prędzej już woda i zamrażarka, choć i tu musiałbyś kontrolować cały czas przebieg prostowania. Jeśli manierka nie jest bardzo pogięta, to zostaw jak jest niech trzyma klimat ;)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 16 Czerwiec 2009 Share Napisano 16 Czerwiec 2009 Bardzo jest pogięta może zarzucisz jakąś fotkę. Ja osobiście uważam że ani jeden z tych sposobów nie będzie dobry. Zależy od stanu, ale prostowanie mechaniczne da chyba lepsze rezultaty, A jeżeli ma się to zepsuć to lepiej zostawić w spokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 16 Czerwiec 2009 Share Napisano 16 Czerwiec 2009 http://odkrywca.pl/jak-odgniesc-maniorke,652062.html#652062 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Tylko nie przesadz z pompowaniem" tej manierki.Znalazłem kiedyś polską tak czymś rozdymaną.że nawet pionowe karby zniknęły + pęknięcie widoczne na fot.pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.