ika1979 Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Napisano 14 Czerwiec 2009 Witam i pozdrawiam.Mam takie pytanko.Czy ten krzyż żelazny jest oryginalny?podobno został znaleziony na strychu.Serdecznie dziękuje za jakiekolwiek info.
rycerz Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 Oczywiście pisze o środku krzyża nie o ramkach ale jak przypuszczam to jak przykładałeś magnes to nie przyciąga wcale magnesu Pozdra.RYC
rycerz Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 Sprawa jasna nie jest to orginał Pozdra.RYC
Luftlander Napisano 15 Czerwiec 2009 Napisano 15 Czerwiec 2009 Najłatwiej napisać że coś jest nie oryginalnego. A dla mnie krzyż jest jak najbardziej oryginalny. Sygnatura na oczku KO producent Königliches Münzamt Orden Berlin. Dla porównania...http://e-militaria.com/catalog/germany_imperial_ww1/ek2_ko/index.html
mowglyn Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 No, skoro tutejsi fachowcy" twierdzą, że to nie jest oryginał, to bardzo chętnie go przygarnę...Pzodro!
ika1979 Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Napisano 14 Czerwiec 2009 ktoś w końcu da mi rzetelną odpowiedź?bo z tym strychem to tak na 95%.
mowglyn Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 Nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Nie wypowiadam się co do jego oryginalności. Po prostu stwierdziłem, że bardzo chętnie go od Ciebie przyjmę...Tylko tyle, i aż tyle.Pozdro!
ika1979 Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Napisano 14 Czerwiec 2009 czytam dobrze ze zrozumieniem.ale jak ktoś zasiewa ziarno wątpliwości to już jest problem.niestety nie jest on na sprzedaż bo nie jest mój.ale jeżeli jest to podróba to pewnie za marny grosz idzie kupić na targu.zdrów
SZZ Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 Witam,na pewno przykładałeś magnes do czarnej, wewnętrznej części krzyża i nie przykleja się? Krzyż moim zdaniem jest zbyt starannie wykonany jak na słabą kopię z nie ferromagnetycznym środkiem i ma zbyt ładną patynę na ramce, która powinna być srebrna oraz jest ładnie sygnowany na kółku.A w obiegu kolekcjonerskim jest swoją drogą wiele starannie wykonanych kopi, które mają wykonany z ferromagnetyka środek.Pozdrawiam
ika1979 Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Napisano 14 Czerwiec 2009 Witam i pozdrawiam.Mam takie pytanko.Czy ten krzyż żelazny jest oryginalny?podobno został znaleziony na strychu.Serdecznie dziękuje za jakiekolwiek info.
rycerz Napisano 14 Czerwiec 2009 Napisano 14 Czerwiec 2009 Witam Po tych skanach co wstawiłes to będzie trudno komukolwiek sie wypowiedzieć :( ale na początek to sprawdz czy jest magnetyczny Wstaw skany większej razdzielczości Pozdra RYC.
ika1979 Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Napisano 14 Czerwiec 2009 krzyż nie jest magnetyczny.mam nadzieje że to jest lepsze.
Pytanie
ika1979
Witam i pozdrawiam.Mam takie pytanko.Czy ten krzyż żelazny jest oryginalny?podobno został znaleziony na strychu.Serdecznie dziękuje za jakiekolwiek info.
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.