michal1514 Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Witam ! Nie wiem czy ten wątek powinien być na głównym ale dobra. Otóż mam taka sprawę - Z jakieś 3 lata temu było włamanie do domu (Czatkowice koło Krzeszowic, woj. małopolskie) Został skradziony zegar oraz odznaczenia, były to pamiątki rodzinne, postanowiłem je w jakiś sposób odszukać". Ja wiem, że szansa na odnalezienie tego jest jak 1 na 100000 ale pomyślałem sobie, że może ktoś z Was kupił jakiś stary zegar bądź odznaczenia (powinny być to austriackie) na targu w KRZESZOWICACH bo możliwe, że tam zostały sprzedane po kradzieży. Jak by ktoś pomyślał, że może mieć, którąś z tych rzeczy proszę o napisanie tutaj, ja bym wtedy po rozmowie z dziadkiem postarał się ten zegar bądź odznaczenia opisać jak wyglądały dokładnie. Wiem, że to będzie trudne ale napisać mi nei zaszkodzi prawda ? jak by już ktoś się zgłosił i nie chciał odsprzedać to nie będe miał tego za złe, będe miał chociaż pewność, że te rzeczy są w rękach dobrego kolekcjonera. Dziękuje i Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Odważny jesteś. Jeśli ktokolwiek z tego forum nabył bądź zna osoby które miały by coś z tym wspólnego to raczej się o tym nie dowiesz.(z widomych przyczyn) Zgłosiłeś policji o fakcie? Szukaj złodzieji wśród kumpli,którym pokazywałeś,lub dziadzio pokazywał pamiątki.Przykre.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Policja była, zebrali odciski pierdu pierdu ale jak wiadomo olali to wsyzstko, dziadzio nikt nikomu nie pokazywał, podejrzewam że działali na ślepo, że albo coś znajdą albo nie a jeśli mówisz, że nikt nic nie powie, hmm spytałem się czy ktoś którejś z tych rzeczy nie kupił, jeśli to ma a nie chce oddać nie będe miał mu tego za złe, ale jak już pisałem będe miał pewność że jest w dobrych rękach któraś z tych pamiątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Michał...kol. Mihura dobrze napisał - byle żul , przypadkowo takich rzeczy nie weźmie...Popatrz wokół znajomych dziadka , swoich...Współczuje - mnie też kiedyś zakosili pare fajnych fantów.Zapomnij by ktoś się przyznał - automatycznie zostaje paserem - a na takie sprawy , to są paragrafy - jak mawiał komisarz Ryba... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 15 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2009 W sumie racja :( Ale to napewno zakosiły jakieś gnojki, dziadek nie siedział w tym domu non stop jeździł tam co miesiąc albo częściej a tak to stał pusty, nikomu sie nie chwalił tymi fantami więc gnojki pewnie zobaczyły że pusty dom stoi to wlazly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 jak nie masz legitymacji do tych odznaczen, a one nie posiadaja numerów to zapomnij o odzyskaniu.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 15 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Legitymacje by się raczej znalazły :)) musiałbym poszukać wśród wszystkich książeczek i paipierów wojskowych ale to w lipcu dopiero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.