vaticano Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Napisano 13 Czerwiec 2009 WitamMam do id części broni widoczne na załączonych fotografiach. Znalezione na Kurpiach. Proszę o pomoc.Z góry dziękujevaticano
vaticano Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Napisano 13 Czerwiec 2009 WitamMam do id części broni widoczne na załączonych fotografiach. Znalezione na Kurpiach. Proszę o pomoc.Z góry dziękujevaticano
Kamikadze Napisano 13 Czerwiec 2009 Napisano 13 Czerwiec 2009 Ta pierwsza komora zamkowa jest od radzieckiego Mosina wz.1891.Trzon zamkowy też jakby od Mosina ale trochę przerabiany.Wygląda jakby coś było do niego dospawane?Numer dwa to komora zamkowa od broni nie posiadającej magazynka,jednostrzałowej.Być może na naboje bocznego zapłonu?
Renald Napisano 13 Czerwiec 2009 Napisano 13 Czerwiec 2009 Niezły zestaw :)Od lewej: - komora zamkowa rosyjskiego Mosina 1891 (carskiego)- komora zamkowa (z kawałkiem lufy)francuskiego Chassepot'a 1866- ciężko uszkodzony trzon zamka pruskiego Mauser'a 1871Pozdrawiam
Renald Napisano 13 Czerwiec 2009 Napisano 13 Czerwiec 2009 Kontekst i prawdopodobieństwo. Zakładając, że przedmioty te znalezione zostały w pobliżu. Oczywiście, nie można wykluczyć Mosina z 1930, dlatego najlepiej byłoby włożyć komorę do elektrolizy i przeczyścić.
bossmann1 Napisano 18 Lipiec 2009 Napisano 18 Lipiec 2009 czlowieksniegu dziekuje za pozdrowienia i tez cie pozdrawiam. moj nick to bossmann1 .moje ,wlasnie, bylo spletowanie przeczytanego watku-watkow poto by zakonczyc pewna niepotrzebna dyskusje. dzieki.
Czlowieksniegu Napisano 18 Lipiec 2009 Napisano 18 Lipiec 2009 Bossman- tak na szybko. Jaką wartość merytoryczną wniósło do wątku Twoje kiwane głową na znak akceptacji wpisu Tradytora?Merytorycznego, bo to że licznik przeskoczył to wiem.PS A to czytałeś:Nie zapychamy Forum wypowiedziami typu Masz rację" - jeśli chcemy poprzeć czyjąś wypowiedź, staramy się ją rozwinąć, zaprezentować własne argumenty.?Pozdrawiam.
Pytanie
vaticano
Mam do id części broni widoczne na załączonych fotografiach. Znalezione na Kurpiach. Proszę o pomoc.
Z góry dziękuje
vaticano
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.