Skocz do zawartości

Maly wypad:)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mial byc maly wypad po stare ksiazki,jak to mowil moj brat. W tym miejscu musze zaznaczyc ze chlop ma duzo szczescia, moze tez znacie kogos takiego. Zbiera od kilku lat ale prawie wszystko wpada mu za darmo. Tym razem nie bylo inaczej.
Po krotkiej pogawedce z osoba od ktorej dostal ksiazki dostaje 5 kartonow wypelnionych rzeczami po przedwojennym oficerze MW. Wymienie kilka fantow, sam nie moge wierzyc ze mial takiego farta. Mowil podekscytowanym glosem przez telefon: kordzik borowskiego w oryginalnym etui, odznake kadetow chyba knedlera, mundur,jakies guzy na lancuszku do plaszcza, patenty oficerskie zdjecia,medale, korespondencja etc.
Na zakonczenie wlasciciel powiedzial ze ma jeszcze czapke i szable, musi tylko poszukac. Wlasciciel byl jakims dalekim krewnym i mu na tym nie zalezalo.
Z tego wynika ze cuda sie zdazaja.
Napisano
Właśnie wróciłem do domu i miałem się kłaść spać siła wyższa zmusiła mnie jeszcze żeby na forum depnąć i co? I żałuję bo już szybko nie zasnę:O Szacun dla brata za szczęście, a dla Ciebie za słowność i że dałeś nam nacieszyć oko tymi cudeńkami. Cuda faktycznie się zdarzają.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie